20 / 04 / 2024

esenyurt proje mağdurları

esenyurt proje mağdurları

İstanbul Esenyurt'ta onlarca konut projesi imar sorunu nedeniyle tamamlanamadı.

Esenyurt'ta konut mağdurları bitmiyor!

Aralarında 150’yi aşkın pilotunun da olduğu yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut projesinden ev aldı. Esenyurt’ta yapılması planlanan proje için 80 milyon liraya aşkın para toplandı. 24 ayda teslim edilmesi gereken evlerin temeli dahi atılmadı.

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Esenyurt konut mağdurları için sunulan teklif reddedildi!

Binlerce konut mağdurunun bulunduğu İstanbul Esenyurt’ta vatandaşların sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Esenyurt Belediyesi Meclisi’ne getirilen teklif, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ikinci kez kabul edilmedi.

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

Acunkent mağdurlarının akılalmaz iddialarda bulunduğu proje için sevindirici haber geldi. İşte mahkemenin verdiği o karar...

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt ve Tuzla başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında sayısı 100 bine ulaşan konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Innovia 4 mağdurlarından Semaver Haftası etkinliği!

Yarım kalan evlerine yıllardır kavuşamayan Innovia 4 mağdurları farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğin adını Semaver Haftası olarak belirleyen mağdurlar, proje önünde çay içti, simit ve peynir yedi...

Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi kuruldu!

Uluhan Grup'un Esenyurt'ta hayata geçireceği projeden ev alıp mağdur olan vatandaşlar Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi'ni kurdu.

Necmi Kadıoğlu'ndan konut mağdurlarına: Sizi dava edeceğim!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kendini eleştirenlere yanıt verdi. Kendi döneminde yapılan hizmetleri sıralayan Kadıoğlu, konut mağdurlarına da "Sizi dava edeceğim" dedi.

Murat Kurum'dan konut mağdurlarına müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenyurt konut mağdurları ile ilgili açıklama yaptı. Kurum, "Esenyurt'taki süreçlere ilişkin desteği vereceğiz" dedi.

Akif Hamzaçebi'nin konut mağdurları için verdiği araştırma önergesi reddedildi!

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları" konusunda verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

Konut mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut satış vaadiyle dolandırılan konut mağdurlarıyla bir araya geldi.

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!

Esenyurt Konut Mağdurları platformu üyeleri, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt bir araya geldi.

esenyurt proje mağdurları Haberi

esenyurt proje mağdurları

2011'de Saylan İnşaat'tan satın aldıkları evlerin hâlâ teslim edilmediğini belirten yüzlerce aile, farklı şirketler tarafından mağduriyet yaşadıklarını belirtiyorlar. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre mağdurlar devralan şirket de mevcut mağdurların sorununu çözmek yerine 137 kişiye daha maket üzerinden daire sattığını söylüyorlar. 

Saylan Konut Mağdurları Derneği'nden İbrahim Bulut, "Paramızla alınan arsalar sürekli el değiştiriyor. Her gelen mağdur ediyor çözüm değil sorun üretiyor. İnsanlar ev hayali kurarken evine haciz geliyor. 15 aydır Prometyum A.Ş. isimli firma mağduriyetimizi çözeceğini vadedip arsaları uhdesine almasına rağmen ödemelerimizi yapmıyor. Evlerimiz de yapılmıyor. Yetkililerden en azından bu arsalara verilen inşaat ruhsatlarının iptalini istiyoruz" dedi.