24 / 04 / 2024

eski eminönü

eski eminönü

1939 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü ile Unkapanı arasını tanzim edecekmiş. Belediye istimlak ettiği alandaki arsaları tanzim sonrası satarak bu iş için 2.5 milyon liralık sermaye oluşturacakmış.

1986 yılında Eminönü Hali taşınacakmış!

1986 yılında Eminönü Hali tarihe karışacakmış. İstanbul'un yarası durumundaki hal kapanarak Bayrampaşa'daki, 264 işyerinin bulunduğu yeni hal kompleksine taşınacakmış. Eski hal binası yıkıldıktan sonra park olacakmış.

1967 yılında Eminönü'ne iki yaya üstgeçidi yapılacakmış!

1967 yılında yeniden tanzim edilen Eminönü Meydanı'nda iki yaya üstgeçidi yapılması kararlaştırmış. Ticaret Bankası tarafından inşa edilecek olan geçitler 500 bin liraya mal olacakmış. Geçitlerin altında da dükkanlar açılacakmış.

1939 yılında belediye Vakıflar Müdürlüğü'ne Eminönü'nde 2.150 metrekare arsayı 500 bin liraya satacakmış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Balıkhane'den Unkapanı'na doğru istimlak edilen sahadan 2 bin 150 metrekare arsayı metrekaresi 223 liradan 500 bin liraya Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne satacakmış.

1938 yılında Eminönü Meydanı genişletme çalışmalarında istimlak faaliyetleri 1 nisanda başlayacakmış!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü'nde açılacak meydan için çalışmalara başlamış. İstimlak için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan belediye mülk sahiplerini ve mülklerin kıymetlerini tespit etmiş. İstimlak edilecek binaların krokisi de hazırlanmış.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü - Alibeyköy tramvay hattı bugün açıldı. Hattın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner katılım sağladı. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor. Seferler ise 4 Ocak'ta başlayacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın açılıyor!

İstanbulluların merakla beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın hizmete açılıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra hizmete açılıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği  Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. Yeni tramvay hattı 1 Ocak'ta hizmete açılacak. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda son rötuşlar tamamlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, tramvay projesinin 1 Ocak'ta hizmete açılacağını söyledi. 

Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda test sürüşü polemiği!

1 Ocak 2021’de açılacak olan, önceki dönemde durdurulan Alibeyköy-Eminönü Tramvay hattının AKP döneminde seçime sayılı günler kala gerçekleştirilen test sürüşünün nasıl yapıldığı öğrenildi. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşü başlıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nde test sürüşü başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı'nın ilk etabı Ocak'ta açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan sevindiren haber geldi. Başkan İmamoğlu tramvay hattının ilk etabının Ocak 2021'te açılacağını açıkladı. 

Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı için geri sayım başladı!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü tramvay hattı için sevindiren haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının 1 Ocak'ta hizmete açılacağını açıkladı.

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı ne zaman açılıyor?

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ne zaman açılacağı merak ediliyor. Peki 10 kilometre uzunluğuna sahip Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Şanlıurfa'da eski havalimanının yerine iki yeni merkez yapılıyor!

Şanlıurfa'da 13 yıl atıl durumda duran eski havaalanının yerine alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarının tedavi edileceği iki farklı merkez inşa edildi...

eski eminönü Haberi

eski eminönü



Eminönü - Unkapanı arası tanzim edilecek


Belediye bunun için 2,5 milyon liralık mütedavil sermaye arıyor


Evvela Balıkhane ile hal arasındaki kısım istimlak edilerek geniş caddeler açılacak, sonra buradaki arsalar satılarak daha ilerideki kısma geçilecek

    İstanbul şehri için Belediyeler Bankası'ndan istikraz edilecek beş milyon liranın Belediye'ye varidat getirecek işlere tahsis edilecek işlere tahsis edileceğini ve bu paranın üç milyon lirasıyla bir mütedavil sermaye tesis edileceğini yazmıştık.

    Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, şehrin imarı bakımından Eminönü ile Unkapanı arasını plan esasına göre tanzim ettirmeye pek büyük bir ehemmiyet verdiğinden bu mütedavil sermaye bilhassa bu sahadaki istimlake ve açılacak...