18 / 04 / 2024

eski istanbul otelleri

eski istanbul otelleri

1986 yılında Atatürk döneminde birbirinden ayrı 15 bina üzerine kurulu Park Otel'in yıkımı hızla devam ediyormuş. 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan otelin yerine 28 katlı otel yapılacakmış.

1985 yılında İstanbul'da 126 otel amacı dışında kullanılıyormuş!

1985 yılında İstanbul'da otel sıkıntısı yaşanırken, tarihi 126 otel amacı dışında kullanılıyormuş. Tokatlayan, Novati, Bristol, Park Otel gibi tarihi oteller okul, han veya banka olarak kullanılıyormuş.

1983 yılında Büyük Londra Oteli eski görünümüme kavuşacakmış!

1910'lu yıllarda otel olarak işletilmeye başlanan Büyük Londra Oteli, 1967 yılında Hüzmeli ailesi tarafından satın alınan ve 1982 yılına kadar otel olarak kullanılan tarihi binanın restore çalışmalarına devam ediliyormuş.

1956 yılında açılışı yapılan Divan Oteli, 6 milyon liraya mal olmuş!

Vehbi Koç tarafından İstanbul'un en modern otel olmak üzere inşa edilen Divan Oteli, 14 Ocak 1956 tarihinde törenle açılmış. 98 odalı olarak inşa edilen otel 6 milyon liraya mal olmuş.

1945 yılında belediye Taksim'e büyük bir otel yaptıracakmış!

1945 yılında İstanbul Belediyesi Taksim'de büyük bir otel yaptırmaya karar vermiş. 2. Dünya Savaşı sonrası şehre çok sayıda turist geleceğini ancak yetecek kadar otel bulunmadığını düşünmüşler.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi! 130 milyon Euro'luk yatırımla!

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi geliyor. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

Akfen GYO Ankara ve Eskişehir Ibis otelleri 2020 değerleme raporu!

Akfen GYO'nun portföyünde yer alan Ankara Ibis ve Eskişehir Ibis otelleri ait 31 Aralık 2020 tarihli değerleme raporları yayınlandı.  

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

Park Dedeman Eskişehir Eylül'de açılacak!

Dedeman Otelleri, Park Dedeman hizmet anlayışını Eskişehir'e taşıyor. Park Dedeman Eskişehir Eylül'de açılacak...

İstanbul otelleri boş kaldı!

Turizmin krizle sınavı devam ediyor. İstanbul’daki şehir otellerinde doluluk oranları hala düşük.

eski istanbul otelleri Haberi

eski istanbul otelleri

 


Yıkım, hızla devam ediyor


28 katlı yeni PARK OTEL


Atatürk döneminde birbirinden ayrı 15 bina üzerinde kurulu ünlü otelin yeni şekli için, yıkım çalışmaları kısmen tamamlandı


Tarihi eser özelliği nedeniyle 9 yıldır yıkımı ertelenen otel, Mengerler Holding ve yabancı ortaklığı ile yeniden yapılacak.




28 katlı otel


  İSTİHBARAT SERVİSİ


   BİRBİRİNDEN bağımsız 15 bina üzerine kurulu Park Otel'in yıkım çalışmaları kısmen tamamlandı. Aynı alan üzerinde yapılacak olan 5 yıldızlı, 28 katlı otel için yabancı firmalarla Mengerler Holding arasındaki ortaklık girişimleri...