25 / 04 / 2024

eski istanbulda evler

eski istanbulda evler

Leonardo Da Vinci'nin Haliç'e köprü projesi tasarladığını biliyor muydunuz? yada 1965'deki 'Sualtı Asma Tüneli' projesi size tanıdık geliyor mu? İşte emlakta nostalji rüzgarı 6.(Eski İstanbul Belgeleri isimli Facebook grubunun içeriklerinden yararlanıldı)

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 71 Evler Mahallesi'ndeki şehir hastanesi inşaat alanında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Eskişehir Şehir Hastanesi'nın yıl sonunda hizmete gireceği paylaşıldı.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Harun Karacan, Eskişehir'deki Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 71 Evler Mahallesi’nde devam eden Şehir Hastanesi inşaatını gezdi.

Giresun Tirebolu'daki eski evler restorasyon bekliyor!

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Akşehir'de harabe evler yıkılıyor!

İlçemizde yıkılma tehlikesi olan sahipsiz evler belediye tarafından yıkılıyor. İlçemizde özellikle eski Akşehir evleri civarında bulunan, etrafına tehlike saçan ve sahipleri tarafından bakılmayan evler çevre sakinlerini rahatsız ediyordu.

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

Evler Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evler Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Bekir Kurt tarafından 30 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Fatih, Atikali Mahallesi, Eski Altay Sokak Gülsaray Apartmanı'nda kuruldu.

Gebze'deki eski evler yenileniyor!

Gebze merkezde son yıllarda müteahhitle anlaşma yoluyla gerçekleşen doğal kentsel dönüşümle eski evlerin yerine yeni yapılar yükseliyor. Gebzeliler eski evlerin yerine yeni yapılar yaptırırken müteahhit firma seçiminde de seçici ve özenli davranıyorlar.

eski istanbulda evler Haberi

eski istanbulda evler


Nostalji yolculuğumuzun bu serisinde; 1960 tarihli gazete haberi dikkatimizi çekiyor. Haber, o tarihte İstanbul'da yapılacak ve yapımı devam eden inşaatları mercek altına almış. 1965 tarihli Hürriyet Gazetesi ise, Boğaz'ı birbirine bağlayacak 'Sualtı Asma Tüneli' projesine yer vermiş. 1965 imzalı Sualtı Asma Tüneli projesiyle günümüzün en önemli projelerinden biri olan Marmaray'ın benzerliği dikkatimizi çekiyor. Öte yandan 1502 yılında Leonarda Da Vinci'nin Haliç için tasarladığı köprü, banka ikramiye çekilişleri için yapılan apartmanlar, 1911 tarihli İstanbul Raylı Ulaşım Haritası  da turumuzda karşımıza çıkan diğer dökümanlar arasında... 




Yapı ve Kredi'den apartmanlar – 1957 

Yukarıdaki tarihi kare, Kadıköy ve Acıbadem'de inşa edilen apartmanları gösteriyor. Yapı...