26 / 04 / 2024

eski metro projeleri

eski metro projeleri

Marmaray, Kanal İstanbul, 3. Köprü... Tüm bunlar ulaşımda çığır açan günümüz projeleri arasında. Peki tarihte ulaşımda hangi gelişmeler yaşandı? İşte ulaşımda nostalji. (Haberde Eski İstanbul Belgeleri isimli Facebook grubunun içeriklerinden yararlanıldı)

Emlakta nostalji rüzgarı 2!

Buram buram tarih kokan yolculuğumuza kaldığımız yerden devam ederken, bu kez 1800 ve 1900'lü yılların İstanbul'una ait haritaları da araştırdık. Ayrıca eski imar planları ile metro ve yol projelerini de unutmadık. İşte tüm yönleriyle geçmişteki İstanbul.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Ekrem İmamoğlu: KİPTAŞ'ın kangren olmuş projeleri vardı, şimdi hepsi çözüldü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu KİPTAŞ ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. , KİPTAŞ'ın kangren olmuş projeleri olduğunu ve şimdi bunların hepsinin çözüldüğünü belirtti. Açıklamanın ardından gözler KİPTAŞ'ın eski Genel Müdürü İsmet Yıldırım'a çevrildi....

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı'nda yeni gelişme!

Yapımı, eski yönetimce 2017 yılında durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir adım atıldı. 

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

TOKİ Eskişehir Çifteler projesi için düğmeye bastı!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir Çifteler'de 205 yeni konut inşa edecek.

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

Bursa'da yeni metro hatları muhtarlara anlatıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metro hattı projeleri, metro hattında yer alan mahallelerinin muhtarlarına anlatıldı. 

İstanbul'daki yeni metro projeleri en çok hangi ilçeleri değerlendirdi?

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak, İstanbul’da halihazırda olan hatların uzatılan ve yapımına sıfırdan başlanan metro projelerinin, satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki etkisini analiz etti. Peki İstanbul'da satılık ve kiralık konut fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

eski metro projeleri Haberi

eski metro projeleri


Günümüzde ulaşım sektörü büyük sıçrayışlar yaşıyor. Bir yandan asrın projesi Marmaray'ın inşası devam ederken, bir yandan 3. Köprü çalışmaları hızla sürüyor. Peki geçmiş yıllarda ulaşımda ne gibi gelişmelerin yaşandığını merak edenleriniz var mı? Tarihin tozlu sayfalarında metrolardan tramvaylara, tayyarelerden asma köprüye kadar ulaşım sektörüne damga vurmuş birçok projeye rastladık. Tabi bazıları sadece proje olarak kalsa da.  İşte o sonuçlar... 




Eskilerden metro projesi 

Günümüzde metro projeleri hızla artıyor. Yukarıdaki fotoğraf sayesinde eski zamanlarda da bu ulaşım araçlarına önem verildiğini anlıyoruz. Henri Prost tarafından tasarlanan bu metro projesi Eminönü – Beyazıt arası için düşünülmüş. Metro projesinin istasyonları ise; Eminönü, Çakmakçılar, Büyükçarşı ve...