26 / 04 / 2024

eski semtlerde tarihi binalar

eski semtlerde tarihi binalar

İstanbul'un Tarlabaşı, Galata, Tünel, Tepebaşı, Cihangir, Bomonti gibi tarihi semtlerinde yabancı yatırımcılar ve yerli holdingler "tarihi eser" statüsündeki binalara büyük ilgi gösteriyor. Reha Medin Emlak Hizmetleri Şişli temsilcisi ve tarihi eserler ko

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğlalıların sosyal, kültürel, ekonomik olarak buluşacakları ve tarihi dokunun canlanacağı bir alan olan Arasta’daki eski Yağ Hali projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Tarihi semt Süleymaniye yıkılmaya teslim edildi!

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Süleymaniye ve Küçükpazar yıkılmaya terk edildi. Büyük ölçüde göç alan tarihi semtler de evler harebeye döndü.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

eski semtlerde tarihi binalar Haberi

eski semtlerde tarihi binalar

Avrupa Yakası'nda Tekirdağ'a, Anadolu yakasında ise Gebze'ye doğru genişleyen İstanbul'da, bir dönemler "uzak birer köy" olarak görünen yerleşimler bile bugün modern sitelerin kurulduğu lüks semtlere dönüştü. Bununla birlikte, özellikle son 4-5 yılda tarihi eser statüsündeki evlerin bulunduğu semtlerde de yabancı yatırımcılar başta olmak üzere yerli gruplar, asırlık evlere bile ilgi gösteriyor. Balat, Tarlabaşı, Tepebaşı, İstiklal Caddesi'nin ara sokakları, Tünel ve Galata gibi semtlerde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi yapılara milyon dolarlık fiyatlar biçilebiliyor.


TEPEBAŞI VE TÜNEL GÖZDE


Evlerin arsa büyüklüğüne, imar durumuna ve manzarasına göre fiyatlar 5-10 milyon doları geçebiliyor. Reha Medin Emlak Hizmetleri Şişli Temsilcisi Ömer Faruk Çiçekçi, son yıllarda Tarlabaşı'na ilginin bilindiğini, bunun yanında Tepebaşı'nda Meşrutiyet Caddesi'nin ve...