24 / 04 / 2024

eski Zeytinburnu

eski Zeytinburnu

1984 yılında Zeytinburnu'nda bulunan kum depoları kaldırılacakmış. Semt sakinleri, seçim öncesi Başbakan Turgut Özal'dan kum depolarının kaldırılacağı sözünü almışlar ve Başbakan'ın verdiği sözü Başkan Bedrettin Dalan yerine getirecekmiş.

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 774 Ada 69-70-71-72-73-74-75 Parsellere (Eski 774 Ada 6 ve 31 Sayılı Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya Alma Tutanağı baskıya çıktı..

Zeytinburnu eski tank fabrikası alanına yapılacak konut projesine iptal!

Zeytinburnu'da eski tank bakım fabrikasının arsasına yapılması planlanan ticaret, konut, turizm fonksiyonlarının yer alacağı proje için imar planı İstanbul 5 İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Zeytinburnu’na yeni stadyum geliyor!

Zeytinburnu’nda eski stadyumun bulunduğu yere yeni bir stadyum inşa edilecek. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Yeni stadın temelini attığımız gün takım arayışına geçip ilçemize profesyonel ligden bir futbol takımı alacağız.” dedi.

İstanbul'da eski fabrika arazilerinde lüks projeler yükseliyor!

İstanbul’da eski fabrikaların arazileri birçok yeni projeye ev sahipliği yapıyor. Zeytinburnu-Ataköy sahil hattı bu konuda başı çekiyor. Boğaziçi’ne alternatif olarak gösterilen bölgede metrekare fiyatları 30 bin TL'ye ulaştı...

Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesi gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi!

Eski deri fabrikaları ve sanayi alanlarının dönüşümü ve denize olan kıyısıyla yıldızı parlayan ilçelerden Zeytinburnu’nda, bölge, mega ulaşım yatırımlarıyla cazibesini katlıyor.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki eski askeri alan imara mı açılıyor!

Yaptığı planları İBB dayatan TOKİ'nin son projesi, Zeytinburnu'ndan geçecek "Yer Altı Hafif Metro Hattı"na da darbe vurdu. Çarpık yapılaşma nedeniyle beton yığınına dönüşen Zeytinburnu'na bir darbe de TOKİ'den geldi.

Zeytinburnu Eski Tren İstasyonu imar planı askıya çıktı!

Zeytinburnu Eski Tren İstasyonu'nun olduğu 136 bin 925 metrekarelik alan için hazırlanan 5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Zeytinburnu Seyitnizam imar plan tadilatı askıda!

İstanbul Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi, 3284 ada, Eski: 47 Yeni: 48 ve 49 parsellere ilişkin 1/ 5000 ölçekli imar plan tadilatı bugün askıya çıktı.

Murat Aydın: Zeytinburnu sahilini ben planlamadım!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, 16/9 kuleleriyle ilgili “Sahili eski Bakan Ertuğrul Günay planladı, ruhsat vermek zorundaydım” demişti. Günay, “Ben planlamadım, aksine inşaata karşı çıktım” yanıtını verdi

İş GYO Zeytinburnu projesinde yüzde 25'lik payını NEF'e devrediyor!

İŞ GYO ve NEF ortaklığında yapılacak olan Zeytinburnu'ndaki Eski Şişecam Fabrikası projesinde ortaklık payı artık yarı yarıya. İş GYO-NEF Topkapı projesinin yüzde 75'i İş GYO'nun, yüzde 25'i NEF'indi...

Merter Nef 13 Zeytinburnu satış ofisi!

14 katlı 4 blok halinde konumlanan Merter Nef 13 Zeytinburnu satış ofisi adresi şu şekilde: Maltepe Mah. Eski Çırpıcı Yolu No:3 Zeytinburnu İstanbul / Türkiye...

Zeytinburnu'ndaki eski tank bakım fabrikası arazisine yapılacak inşaatın yüksekliği indirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu'ndaki eski tank bakım fabrikası arazisine yapılacak inşaatın yüksekliğini indirdi. Söz konusu arazinin yakınındaki 16/9 gökdelenlerinin İstanbul'un siluetini bozması büyük tepki çekmişti

eski Zeytinburnu Haberi

eski Zeytinburnu



Semt halkı seçim öncesi Başbakan'dan söz almıştı...


Zeytinburnu'ndaki kum depoları kaldırılıyor



PİSLİĞİNDEN YAKINIYORLARDI


Zeytinburnu sakinleri, tozundan toprağından şikayetçi oldukları 53 kum deposundan kurtuluyor. Seçim öncesi Başbakan Turgut Özal'ın semt halkına verdiği sözü, Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan yerine getiriyor. Bu konuda, Zeytinburnu Belediye Başkanı Muzaffer Çavuşoğlu, gerekli girişimlere başladı.


Bir süre önce sahilden alınarak, Zeytinburnu'nun iç kısımlarına nakledilen 53 kum deposu, semt halkının şikayetlerine neden oluyordu... Depoların, Anadolu Yakası'na taşınacağı bildirildi.



   BİR süreden beri Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren kum depolarının kaldırılması için Başbakan Turgut Özal'ın semt sakinlerine verdiği sözü, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ilk icraat olarak yerine getirmek üzere harekete geçti.   

   Bir...