20 / 04 / 2024

eskişehir kiralı öğrenci evi

eskişehir kiralı öğrenci evi

LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencileri ev bulma telaşı sardı. Öğrenciler ortalama 100 metrekare bir ev için 470 lira ile 2 bin 750 lira arasında değişen oranda kira ödeyecek.İşte il il kira analizi...

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık yeme içme alanı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eskişehir Akarbaşı Mahallesi'nde yer alan yeme içme alanını kiraya verecek. İşte 20 Eylül'de gerçekleştirilecek ihale ile ilgili detaylar...

Eskişehir'de kira fiyatları yüzde 40 arttı!

Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'de yüz yüze eğitimin başlanacağının açıklanmasının ardından kira fiyatları yüzde 40 arttı. Öğrenciler artan kira fiyatları karşısında tepkili.

Eskişehir'de öğrenciler kiralık ev bulamayabilir!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu'ndan (TEMFED) Eskişehir'de öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilere kiralık ev uyarısı yapıldı. Kentte azalan inşaat üretimi nedeniyle, kiralık ev bulunmasının güçleşeceği ifade edildi. 

Eskişehir’de eski öğrenci yurdu binası çöktü!

Eskişehir’de yıkılması için boşaltılan ve uzun zamandır kullanılmayan eski öğrenci yurdu binası çöktü.

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının fiyatları yüzde 25 arttı!

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının kira fiyatları arttı. Yurt ve tek odalı olarak tasarlanan evleri fiyatlarında yüzde 25 artış yaşandı.

Eskişehir İnönü'de 25 yıl kiralık arsa!

Eskişehir İli İnönü İlçesi Belediye Başkanlığı, Kümbet Mahallesi'nde bulunan arsayı Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi amacıyla 25 yıllığına kiraya veriyor. 25 yıllık muhammen kira bedeli 2 milyon 634 bin 746,52 TL olarak belirlendi.

TÜGVA'dan Eskişehir'e 247 kapasiteli yurt!

Eskişehir ilinde de hizmet verecek olan TÜGVA Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Gökmeydan Mahallesinde açıldı. Tügva Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert, yurdun 247 kişilik kapasitesi olduğunu söyledi.

TÜGVA Eskişehir'de yurt açtı!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Türkiye genelinde yurt açmaya devam ediyor. TÜGVA Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Gökmeydan Mahallesinde açıldı. Tügva Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert, yurdun 247 kişilik kapasitesi olduğunu söyledi.

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

Eskişehir'de satılık ev çok, kiralık ev yok!

Eskişehir, çeşitli imar düzenlemeleri ile birlikte pek çok mahallede yapılan kat artışları ile ardı ardına yapılan pek çok yapı, şehrin konut açığını kapatmakla kalmazken, konut fazlasının yaşanmaya başladığı şehir haline geldi.

Eskişehir'de kiralık konut ilanları 1 yılda yüzde 260 arttı!

Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir'de kiralık konut ilanlarındaki artış epey çarpıcı. Derlenen verilere göre, ilde 2013 yılında verilen kiralık konut ilanı sayısı 2012'ye göre yüzde 260 daha fazla.

Öğrenciler Eskişehir'de kiralık konut ilanlarını patlattı!

Hurriyetemlak.com' dan alınan verilere göre, Öğrenciler Eskişehir'de kiralık konut ilanlarını patlattı. Öğrenci kenti Eskişehir'de kiralık konut ilanlarının 1 yıldaki artışı yüzde 260' a ulaştı.

eskişehir kiralı öğrenci evi Haberi

eskişehir kiralı öğrenci evi

Geçtiğimiz günlerde açıklanan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile sınav stresini geride bırakan öğrencileri şimdi de ev bulma stresi sardı. Yurtları tercih etmeyen ya da yer bulamayan öğrenciler kiralık evlere yöneliyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde okuyacak öğrenciler 100 metrekare bir ev için 800-850 lira kira öderken Eskişehir’de bu rakam 470 liraya kadar düşüyor. En yüksek kirayı ise İstanbul’a eğitim görecek öğrenciler ödüyor. 


ÖĞRENCİLERE 5 TAVSİYE

Ev sahibiyle mutlaka kira kontratı yapın.
Apartman aidatını net olarak öğrenin. 
Okulunuzun eve uzaklığına dikkat edin ve ulaşım masraflarını da hesaba katın
Çevresinde market, eczane, restoran ve kafe seçenekleri olan evlere öncelik verin. 
Eğer evi bir kaç kişi kiralamak istiyorsanız herkese bir oda düşecek kadar büyük olmasına dikkat edin.


Gayrimenkul Değerme şirketi TSKB’den Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Emre Sevinç öğrenciler...