26 / 04 / 2024

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara - Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu mevkisindeki 238 hektarlık ormanlık alanı imara açmak için imar planı çalışmalarına başladı. Söz konusu alana yaklaşık 15 bin konut yapılabilecek.

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu projesiyle ilgili 4 soru TBMM'de!

Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu projesi TBMM gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ankara'nın yeni merkezi Eskişehir yolu olacak!

Ankara’nın büyüme yönünün batıda olduğunu belirten Besa İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 5 yıl içinde bölgenin yeni merkezinin Eskişehir yolu olacağını söyledi.

Eskişehir yeni stadyum yolu genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehir’de yapımı devam eden yeni stadyum yolunda sorumluluğu altında bulunan alanda yolları genişleterek asfaltlama çalışmalarına başladı.

Eskişehir İnönü-Bilecik yolu yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, İnönü ilçe merkezini Bilecik il sınırına bağlayan Kandilli yolunda zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Eskişehir Yolu'nda yapılaşma hız kazandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Çağrı Erkut Şen, Eskişehir Yolu üzerinde yaşanan hareketliliğin konut ihtiyacını da beraberinde getirdiğini belirterek bölgede yapılaşmanın hız kazandığını söyledi.

Eski Manisa Yolu modernleşiyor!

Yatırımlarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, daha önce asfaltlama yaptığı Turgutlu ile Manisa'yı birbirine bağlayan Eski Manisa Yolu'nda ışıklandırma çalışması başlattı.

Eskişehir Seyitgazi’de bisiklet yolu yapılıyor!

Eskişehir Seyitgazi Belediyesi yürüyüş ve bisiklet yolları için çalışmalara başladı. Seyitgazi ilçe giriş kaldırım ve tretuvar çevre düzenleme işi projesi ihalesi gerçekleşerek yer teslimi yapıldı.

Etimesgut Ballıkuyumcu kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi Eskişehir Yolu Kent Girişi ve Çevresi Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişiklikleri askıya çıktı...

Ankara Ballıkuyumcu kentsel dönüşüm imar planı yarın askıda!

Etimesgut İlçesi Ballıkuyumcu Mahallesi Eskişehir Yolu Kent Girişi ve Çevresi Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişiklikleri yarın askıya çıkıyor...

Etimesgut Ballıkuyumcu imar planı değişikliği askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut ilçesine bağlı Ballıkuyumcu mahallesi 63915 ada 1 sayılı parselde 1/5.000 ölçekli nazım imar plan değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Erzurum Eski Havaalanı Yolu’na yeni mesire alanı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında Büyükşehir’in mimar ve mühendisleri, bütün hünerlerini bu kez de Eski Havaalanı Yolu’nda kullanıyorlar.

Eskişehir Yolu yaşam ve iş merkezlerine ayrıcalık sunuyor!

Büyüyen Ankara yeni yerleşim yerlerinin ortaya çıkmasını sağlarken, bu gelişimden iş dünyası da nasibini alıyor. Sunduğu çok sayıda avantaj nedeniyle Eskişehir Yolu hem yaşam hem de iş merkezi ayrıcalıkları sunuyor.

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu Haberi

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu

2 milyon 380 bin metrekarelik alandaki imar plan değişikliğinin en çarpıcı kısmı arazinin ‘orman alanı’ kullanımından çıkarılarak 1.80 yapılaşma hakkıyla konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz ay plan teklifini Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sundu.

BELEDİYE ‘PLAN UYUMSUZ’ DEDİ


Bakanlık, “orman alanı” olarak belitilen alanı konut ve ticaret alanına dönüştürecek planla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan görüş istedi. Belediye planın üst ölçekli plan kararları ile uyumlu olmadığını ve revize edilmesi gerektiğini savundu. 

15 BİN KONUT YAPILABİLECEK


Kanuna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyükşehir belediyelerinden bağımsız olarak imar yapma yetkisine sahip. Belediye olumsuz yönde görüş bildirse dahi Bakanlık istediği uygulamayı yapabiliyor. Orman alanının imara açılması halinde ise söz konusu alana yaklaşık 15 bin konut yapılabilecek.



Deniz Gürel / Hürriyet...