19 / 04 / 2024

eskişehirde kentsel dönüşüm

eskişehirde kentsel dönüşüm

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü haberinde Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile röportaj gerçekleştirdi. Büyükerşen kentsel dönüşümü ve konut projelerini anlattı.

Gazi Çelik: Eskişehir'deki kentsel dönüşüm durgun!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eskişehir'in durumunu değerlendirdi.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Eskişehir’de Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik 6306 Kentsel Dönüşüm Yasası ile Eskişehir’in kentsel dönüşümde hız kazanması gerektiğini, diğer illere göre geride kaldığını belirtti.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm yavaş ilerliyor!

Yüzde 86'lık şehirleşme oranıyla Türkiye'nin şehirleşme bakımından önde gelen illerinden olan Eskişehir, modern ve düzenli yapısıyla öne çıkıyor.

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile Eskişehir'in gerçek kimliği yaşatılıyor!

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, özellikle çevre konusunda örnek yatırımlar gerçekleştirip sürdürülebilirliğin sadece " yeşil " anlamına gelmediğini iyi bilerek hareket ettiklerini söyledi. Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi...

Sevin Aksoylu, kentsel dönüşümü Roma'da anlatacak!

Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırma Derneği ile Roma Sapienza Üniversitesinin ortaklasa yürüttüğü konferans, 6-8 Şubat günleri arasında İtalya'da gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Sevin Aksoylu, kentsel dönüşümü Roma'da anlatacak...

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 59 yaşında!

İnşaat Mühendisleri Odası ( İMO ) Eskişehir Şubesi 59. kuruluş yıl dönümü nedeniyle meslekte 40 ve 25'inci yıllarını dolduran üyelerine plaket verdi. İnşaat Mühendisleri Odası kutlamaları Anemon Otel'de gerçekleştirildi...

Erdoğan Bayraktar: Eskişehir için kentsel dönüşüm şart oldu!

Eskişehir' de kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vermemizin temel nedeni Eskişehir gibi markalaşmış, ülkemizin lokomotifi olmuş ve bir değerimizi çarpık yapılardan kurtarmak ve sağlıklı konutlara kavuşturmaktır...

Eskişehir, dönüşümde öncelikli iller arasında yer alıyor!

Doğal afetlerden azami zarar görebilecek alanların tespiti çalışmalarına göre istanbul'un ardından öncelikli olarak ele alınması gereken dört kent İzmir, Eskişehir, Bursa ve Diyarbakır olarak belirlendi...

Eskişehir Anadolu Yapı Denetim kentsel dönüşüm için birim kurdu!

Eskişehir ve çevre illerde kentsel dönüşüme önemli katkı sağladıklarını söyleyen Murat Canözer, kentsel dönüşüm çalışmaları için kurdukları birimle müşterilerin isteklerine en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla çalıştıklarını ifade etti...

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ihalesi 23 Kasım'da!

TOKİ, Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesini 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

eskişehirde kentsel dönüşüm Haberi

eskişehirde kentsel dönüşüm

Türkiye'de şehircilik denilince hiç tartışmasız akla gelen ilk isim Yılmaz Büyükerşen. Eskişehir'de bir efsane o. Rektörlük zamanından başlayan iddiası ve ünü, belediye başkanlığı döneminde logaritmik bir artışla devam ediyor. 


Büyükerşen'in yaptığı işler o kadar ilgi çekici ve katma değeri yüksek ki, Porsuk Çayı'nın kenarında yürümeden, Balmumu Müzesi'nde Ata'nın önünden geçmeden, Kent Park'ta Eskişehir denizinin kenarında bir çay içmeden bu projelerin önemi de değeri de anlaşılamıyor. Hatta insan, belki bu coğrafyanın insanı, kendisinin gerçekliğinden de şeffaflığından da şüphe ediyor. 


Şehirleri yaşanır kılmak için mimar ya da şehir plancısı olmaya gerek olmamasının, aklı selim bir yöneticinin bir şehirde nelere muktedir olabildiğinin müstesna bir örneği o; tüm sıfatlarından arındırılmış olarak işte Yılmaz Büyükerşen. 



En ünlü 'Şehirci' 


-Belediye başkanı olarak görev yapan bunca mimar, mühendis yani şehircilik...