25 / 04 / 2024

esnaf dükkanı kapatınca ödenek alacak mı

esnaf dükkanı kapatınca ödenek alacak mı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini bildirdi.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Bergama Millet Bahçesi için 86 dükkan yıkılacak!

İzmir'de hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi projesi kapsamında 86 dükkan için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaf Belediye Meclisi’nin önünde protesto gerçekleştirdi. 

Dereli'de selden etkilenen esnaf için 120 dükkan inşa ediliyor!

Giresun'daki selden etkilenen Dereli'de yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkanın inşaatı başladı...

Dükkan inşaat maliyeti 2019!

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, dükkan inşaat maliyeti 2019 ne kadar oldu?

İstanbul'da 8 bin dükkan kapatıldı, 24 bin dükkan açıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul'da 8 bin 100 esnafın dükkan kapattığını ancak 24 binin üzerinde esnafın yeni iş yeri açtığını açıkladı.

Otopark kararı dükkan sahiplerini sevindirdi!

Otopark yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler, dükkanının önü kapanan esnafı sevindirdi. TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklama yaptı..

Esnaf büyük konut sitelerinde dükkan açmalı!

Şehirlerde inşa edilen 3-4 bin kişilik sitelerde esnafın dükkan açması gerektiğini ifade eden Başkan Palandöken, "Sitelerde küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığı geliştirilmeli." dedi.

Osmanbey'de her iki binadan biri kiralık!

Osmanbey'de kiralık ilanların sayısı gün geçtikçe arttı. Tekstil sektörünün kalbinin attığı semtte esnaf dükkan kapatıyor. Üreticilerin bir çoğu yeni adreslerini Merter olarak belirledi.

Kentsel dönüşüm dükkan kiralarını artırdı!

Kentsel dönüşüm yoğun alanlarda esnafın sıkıntısı kiralar üzerinde toplanıyor. Kentsel dönüşüme giren eski binaların yıkılması nedeniyle kiralayacak dükkan bulamayan esnaf, yeni binalar yapıldıkça bölgenin değeri artınca da kiraların aşırı yükselmesinden şikayetçi.

Antalya Kemer'de Haziran'da 170 dükkan boşaldı!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, göynük, Çamyuva, Tekirova ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Kemer’de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi.

Antalya Kemer'de boş dükkan sayısı arttı!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kemer'de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi. Dere, bu yılın ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirtti.

Haftasonu dükkanını açan esnaf ruhsat harcı ödemiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti.

Dükkanı kapatan esnafa ödenek verilecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini bildirdi.

esnaf dükkanı kapatınca ödenek alacak mı Haberi

esnaf dükkanı kapatınca ödenek alacak mı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigortalı çalışanların işsiz kaldığı zaman İşsizlik Sigortası Fonundan bir süre ödenek aldığına dikkati çekerek, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini bildirdi.


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın şu an en büyük beklentilerinden birinin "Esnaf İşsizlik Fonu" kurulması olduğunu belirtti.


Sigortalı çalışanların işsiz kaldığı zaman İşsizlik Sigortası Fonundan bir süre ödenek aldığını vurgulayan Palandöken, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını ifade etti.


Palandöken, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Esnafın ödeyeceği yüzde 2'lik prime, devlet katkısı da eklendiğinde bu fon kısa zamanda İşsizlik Sigortası Fonu gibi güçlü bir...