23 / 04 / 2024

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasını istemiyoruz. Bunlara belirli düzenlemeler getirmemiz lazım” açıklaması yaptı. İşte ayrıntılar...

Depremden etkilenen gençlere nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den yeni destek açıklaması geldi. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen binlerce gence UNICEF aracılığı ile nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

Kuveyt Türk'ten esnaf ve çiftçilere destek; 300 TL harcama iadesi, 500 TL altın puan

Kuveyt Türk, müşterilerine yönelik özel bir teklif sunarak esnaf ve çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Banka, yeni müşterilerine özel olarak tasarlanmış bir "Hoş Geldin Paketi" sunarak, finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. İşte detaylar...

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayram hazırlıklarını hızlandırdığını belirterek, "Her şeye rağmen bu yıl 30 milyar liralık bir bayram cirosu bekliyoruz. İnşallah esnafın yüzü gülecek" ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla alakalı tartışmalar devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken bir öneride bulundu.

Esnaf yeni eğitim-öğretim yılı alışverişlerinde 40 milyar lira ciro bekliyor!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon ile üniversite düzeyinde de 8 milyon öğrencinin okulların açılmasını bekliyor. Esnaf ve sanatkarlar 40 milyar lira civarında ciro bekliyor. İşte haberim devamı..

Bağ-Kur ve çiftçi emeklileri için flaş asgari ücret talep

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çiftçi emeklileri ve Bağ-Kur'dan emekli esnafın emekli aylıklarının asgari ücretin altında kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, konuyla ilgili hükümetten adım talep etti.

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

Bendevi Palandöken'den gelir vergisi ve stopaj önerisi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını boyunca esnafın gelir vergisi ve stopaj gibi vergilerden muaf tutulması yönünde öneride bulundu. 

Gelir kaybı ve kira destekleri için 1 milyon 400 binin üzerinde başvuru onaylandı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı ve kira desteklerine ilişkin şu ana kadar 1 milyon 400 binin üzerinde başvurunun onaylandığını dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Haberi

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Hizmetlerin Etkinlik ve Verimliliğinin Artırılması Projesi (ESHEP) İstişare Toplantısı’na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, zincir marketlerle ilgili yeni düzenleme sinyali verdi.


Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasını istemiyoruz. Bunlara belirli düzenlemeler getirmemiz lazım” açıklaması yaptı. 


Esnaf ve sanatkarların, KOSGEB desteklerinden etkin şekilde yararlanmasını sağlayarak, esnafa verilen destekleri artırmayı amaçladıklarını anlatan Tüfenkci, 2015 sonu itibarıyla bu desteklemeler kapsamında 9 bin 206 esnafın yaklaşık 86.5 milyon lira tutarında destekten yararlandığını kaydetti.


Bu benim fikrim


Tüfenkci, Gelir Vergisi Kanunu’nda yaptıkları değişikliklerle esnaf ve sanatkarlara yönelik birçok yeni uygulamayı da hayata geçirdiklerini belirterek, perakende sektörünü düzenleyen yasa ile de yenilik getirdiklerine değindi. Tüfenkci, “Biz, artık öyle her sokakta zincir mağazaların,...