26 / 04 / 2024

eşyaların icra yoluyla haczedilmesi

eşyaların icra yoluyla haczedilmesi

Alacaklılar; Ödeme emrindeki müd­det geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, icra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Yurt dışından getirilecek elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişiklik yapılmadı...

Yurt dışından getirilecek olan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde değişikliğe gidilmediği açıklandı. Bu kapsamda konu ile ilişkin kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları...

MediaMarkt, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa çıkardı!

Gündelik hayatı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında gelen bulaşık makineleri, zaman yönetimi konusunda her zaman avantaj sağlıyor. MediaMarkt’ta bu kapsamda, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa sundu.

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

Ticaret Bakanlığı’ndan çok önemli uyarı: E-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlıyorlar!

Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi vatandaşları uyardı. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nı birleştirip tatile gidecekleri dolandırıcılara karşı uyaran Bakanlık, kopya edilmiş web sitelerinin yanı sıra e-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlandığını bildirdi.

Beyaz eşya alacaklar dikkat! Şok Markette indirimli beyaz eşya fırsatları için son 2 gün!

Evini yenilemek isteyenler, mobilyalarını tamamlamak isteyenler, bozulan beyaz eşyalarının yerine yenisi koymak isteyenler indirimli fiyatlar için son 2 gün!

En ucuz beyaz eşyalar en ucuz fiyata burada! İşte 9 Ekim 2022 fiyat listesi...

Son 1 ayın en uygun fiyatlı beyaz eşyalarını en ucuza nerede bulabileceğizi topladık. Beyaz eşyaların en ucuz fiyatları şöyle...

Ev eşyaları için indirim zamanı! n11’in 6 Ekim 2022 tarihli fiyat listesi

Hava perdesinden makarna yapıcıya, şarap soğutucudan ankastre davlumbazlara ev eşyalarında kampanyalar ardı ardına geliyor. n11’in indirimli ürün listesi şöyle…

En ekonomik beyaz eşyalar burada! Trendyol 4 Ekim 2022 fiyat listesi

Online alışveriş sitesi Trendyol’dan beyaz eşya kategorisinde yaptığı indirimlerle tüketicinin cebini düşünmeye devam ediyor. Site son olarak beyaz eşya grubunda pek çok ekonomik ürünü tüketiciye sunuyor. İşte ucuz beyaz eşyalar..

Beyaz eşyalarınızı BİM'den alın! Keysmart markalı ürünlerde muhteşem fırsat! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük marketler zincirinden biri olan BİM, Keysmart markalı ürünleri satışa çıkardı. Sakın kaçırmayın! Peki, BİM'de keysmart markalı beyaz eşyalar kaç TL? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Evlenecek olanların dikkat! TeknoSA’da beyaz eşya seti indirimde! TeknoSA 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Düğün mevsiminin tam da ortasındayken, yeni evli çiftler harıl harıl en uygun beyaz eşyayı nereden alabilirim diye düşünürken, uygun fiyatlı kaliteli beyaz eşyalarını araştırıyoruz. İşte TeknoSA 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Beyaz eşyalarınız BİM 12 Ağustos Cuma kataloğunda! İşte BİM 12 Ağustos Cuma kataloğu!

BİM aktüel ürün kataloğu her hafta olduğu gibi bu hafta da araştırılıyor. Beyaz eşya ürünleri BİM 12 Ağustos Cuma kataloğunda! İşte detaylar!

A101'de SEG beyaz eşyalar uygun fiyatla satışta! Sakın kaçırmayın! İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bugünden itibaren A101'de beyaz eşya fırsatı başlıyor. A101'de SEG beyaz eşyalar uygun fiyatla satışa sunuldu. Peki A101'de beyaz eşya fiyatları kaç lira? A101'de satışı yapılacak beyaz eşyaların özellikleri neler? İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi... 

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

eşyaların icra yoluyla haczedilmesi Haberi

eşyaların icra yoluyla haczedilmesi

İcra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Alacaklılar; Ödeme emrindeki müd­det geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor.


Haciz süreci, İcra ve İflas Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunen icra dairesi talepten nihayet üç gün içinde haczi yapıyor.


Haczolunacak mallar başka yerde ise haciz yapılmasını malların bulunduğu yerin icra dairesine hemen yazar. Bu halde hacizle ilgili şikayetler, istinabe olunan icra dairesinin tabi bulunduğu icra mahkemesince çözümlenir. Peki, icra yoluyla evden eşya alınıyor mu?


Haczedilemeyen mallar...

1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösteri­len mallar,


2. Borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle borçlu ve ailesine lüzumu olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası,


3. Vazgeçilmesi kabil olmıyan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası,


4....