26 / 04 / 2024

ETİK Birliği Derneği

ETİK Birliği Derneği

ETİK Birliği Derneği Başkanı İşler, Avrupa’da turizm sezonundaki ölü sezon sorununun, bu dönemlerde ülke vatandaşlarına daha uygun koşullarda turizm olanağı sağlayan Calypso modeli ile aşıldığını dile getirdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

İki büyük şirketten dev işbirliği! 

Apple ve Google, Apple AirTag gibi cihazların kötü niyetli takip ve diğer kötü niyetli kullanımlarını durdurmayı amaçlayan Bluetooth takip cihazları için yeni bir standart geliştirmek üzere iş birliği yapıyor. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar açıkladı: Et ve süt fiyatlarına zam gelebilir!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unda artış, 9'unda ise düşüşlerin olduğunu söyledi ve et ve süt fiyatlarında artışların görülebileceğini belirtti.

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği! 

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği geldi. Ege Yapı, kısa, orta ve uzun vadede konut kiralamak isteyen vatandaşlarla ev sahiplerini bir araya getiren Missafir'e yatırım gerçekleştirdi. 

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Taşımacılık ve Lojistik alanında iş birliği! İmzalar atıldı bile

TÜRKLİM ev organizatörlüğünde gerçekleştirilen  ve aralarındaDemiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD)'nin de olduğu iş birliği protokolü imzalandı.

ETİK Birliği Derneği Haberi

ETİK Birliği Derneği

Turizm sektörünün gelişebilmesi için uzun vadeli planlamalar yapılması gerektiğini dile getiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,  sektörün sorunlarının çözümü için İspanya’da uygulanan Calypso modelinin Türkiye’de de uygulanması gerektiği görüşünü dile getirdi.


Ege’de turizm sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantıda konuşan İşler, “Sektörün en önemli sorunlarından biri yılın önemli bir kısmının ölü sezon olarak kalması. Başta kıyı bölgelerimiz olmak üzere kış aylarında turizm hareketliliği çok azalıyor. Özellikle kendi vatandaşlarımız kış aylarında otellerden faydalanamıyorlar. Kışın, çoğunlukla yabancılar otellerde kalıyor. Turizm sektöründe işgücü pahalı. Bu yüzden, turizm sezonunun bitiminden sonra sektörde işçi çalıştırılamıyor. Sezonluk işçiler, aynı zamanda işten çıkarılınca  ayrıca işsizlik ücreti alıyorlar. Avrupa’da...