29 / 03 / 2024

etiket: Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi

etiket: Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacak!

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) geleneksel olarak düzenlenen Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda konuşma yapanDiyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacağının müjdesini verdi...

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Mehmet Özhaseki Dicle Vadisi rekreasyon alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde inşa edilen konutlarda ve Dicle Vadisi rekreasyon alanında incelemelerde bulundu...

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

İşte Yeni Şırnak projesi!

Şırnak Sur'da yenileme çalışmaları hızlanırken Sur'un yenilenen evleri Dicle Vadisi ve Gazi Caddesi ile göz kamaştırmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi'nin 1'nci etabı 2017'de başlayacak!

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği görevlendirme yapılan Sur Belediyesince, Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi'nin birinci etabı yeni yılda başlatılacak

Dicle Vadisi Rezerv Yapı Alanı ilan edildi!

Dicle Vadisi alanı (1098,55 ha ) 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlar Hakkında Kanuna dayanılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Rezerv Alan İlan edilmiştir.

Dicle Vadisi imara mı açılacak?

Daha önce yapı rezerv alanı ilan edilen ve tarım arazisi statüsünden çıkarılan Dicle Vadisi’nde, Dicle Nehri üzerindeki HES ve baraj projelerinden dolayı debisi düştüğü için dere statüsüne alındı.

Dicle Vadisi’ndeki 3 HES projesi iptal edildi!

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan ve daha önce olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden birinin Eylül 2014’te iptal edilmesinin ardından geriye kalan 2 HES projesi içinde iptal kararı alındı.

Dicle Nehri üzerindeki HES'lere dünya mirası iptali!

Dicle Nehri üzerine yapılmak istenen 2 HES projesi daha dünya mirası listesine sunulacak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği için mahkeme tarafından iptal edildi...

Dicle Vadisi yapı rezerv alanı kararı iptal edildi!

Diyarbakır 1'inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesinin başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığ ı'nın Dicle Vadisi için aldığı, ' yapı rezerv alanı ' kararını iptal etti.

etiket: Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi Haberi

etiket: Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi

Mahkeme kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edilen UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’nde yapımı başlatılan Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi’nin ilk etabını iptal etti.

Güneydoğu Güncel Gazetesi'nde yer alan habere göre; Diyarbakır Şehir Plancıları Odasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dicle Vadisi’nin yapılaşma kararına tepki göstererek dava açmıştı. Açılan davada mahkeme, Bakanlığın işlemlerini hukuka, mevzuata, kamu yararına aykırı bularak projenin iptaline karar verdi.

Ancak, bölgenin yapılaşma mahkemenin verdiği karar yok edilmesi 15 Temmuz darbe girişimiyle tersine döndü. 15 Temmuz'un ardından Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesiyle hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi verildi. Bu durum, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dicle Vadisi’nin...