20 / 04 / 2024

ev alana vatadanşlık veren ülkeler 2019

ev alana vatadanşlık veren ülkeler 2019

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, vatandaşlık hakkının günlük ekonomik ihtiyaçlara göre revize edilemeyeceğini söyledi.

Arçelik MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinde yüzde 50 indirim kampanyası başladı!

Küçük ev aletleri konusunda indirim düğmesine basan Arçelik, MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinin yüzde 50 indirim satılacağını açıkladı. Bu nedenle evine küçük ev aleti almak isteyenler MC 6056 çok amaçlı pişiricinin teknik özelliklerini ve detaylarını araştırmaya başladı.

Türkiye'deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Türkiye’de bu sene pahalılık konusunda ulaşım, otomotiv, kira, akaryakıt, kıyafet, market ve ekmek fiyatları ilk sırada yer alıyor.

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Ev arayan sağlık çalışanlarına gönüllü gayrimenkul danışmanlığı!

Gayrimenkul danışmanlık markası Kristal Türkiye, koronavirüs salgını sebebiyle evine gidemeyen ve otellerde konaklayan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla, gönüllü konut danışmanlığı yapacak...

Konut alana vatandaşlık cepte!

Yabancılara konut satışı ilk çeyrekte 9 bin 618 adede ulaştı. Konut satın alımıyla vatandaşlık elde edebilen yabancı yatırımcıların konut satın alımı yüzde 80 artış gösterdi.

Dolandırıcılar Karadağ'da 12 bin Euro'ya vatandaşlık sattılar!

AB üyesi olması beklenen Karadağ’a ilgi arttı. Gayrimenkul alana vatandaşlık verilen Karadağ dolandırıcıların yeni kapısı oldu. Dolandırıcılar, ‘Size vatandaşlık çıkaracağız’ diyerek vatandaşlardan kişi başı 12 bin Euro topladı..

Türkiye'den ev alana vatandaşlık!

Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık hakkı veriliyor. Yüksek gelirli Ortadoğulular islami bakış açısı ve fiyat düşüklüğü nedeniyle ülkemizi tercih ediyor.

Ev alana vatandaşlığın bonus olarak verildiği imajı hoş değil!

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, vatandaşlık hakkının günlük ekonomik ihtiyaçlara göre revize edilemeyeceğini söyledi.

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Dolar kurundaki artış ve Türkiye'den ev alana vatandaşlık verilmesi yabancılara konut satışını patlattı. Yabancılara Eylül ayında 5 bin 615, yılın ilk 9 ayında ise 24 bini aşkın konut satıldı.

Sözleşmeyle ev alana vatandaşlık önerisi!

3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, “Markalı konut sektöründe tapu genellikle teslimle veriliyor. Bu sebeple biz vatandaşlık hakkının satış vaadi sözleşmesi ile mümkün hale getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile konut alana vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme yapıldı..

Konut alana vatandaşlık limitinde değişiklik yönetmeliği tam metni 2018!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile konut alana vatandaşlıkta limit 250 bin dolara indi...

Ev alana vatandaşlık veren ülkeler!

ABD, İspanya veya Yunanistan... Hepsinin ortak özelliği bir daire aldığınız zaman oturum ve vatandaşlık veriyor olması. İşte konut yatırımı yapana vatandaşlık veren ülkeler...

ev alana vatadanşlık veren ülkeler 2019 Haberi

ev alana vatadanşlık veren ülkeler 2019

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre Türkiye, Temmuz 2016 itibariyle para karşılığında vatandaşlık vermeye başladı. Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Türk vatandaşlığına geçiş şartları kolaylaştırıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolarken 500 bin dolara indirildi. Yapılan yeni düzenlemelere göre, vatandaşlığa hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Ayrıca Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli de 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirildi. Bankalarda tutulması gereken mevduat miktarı ise 3 milyon dolardan 500 bin dolara düşürüldü. Böylece Türkiye'den konut alan yabancı yatırımcıların jet hızıyla Türk vatandaşlığına geçmesinin önü açıldı. Yabancılar maketten beğendikleri konutun ücretini peşin olarak ödedikleri anda konut teslimi...