26 / 04 / 2024

ev alınacak semtler

ev alınacak semtler

İstanbul’daki satılık konut fiyatlarında metrekare bazında son dört ayda ortalama bin TL'lik düşüş kaydedilirken, uzmanlar 2019 yılında satış rakamlarının bu yıla göre en az yüzde 20 -25 oranında daha yüksek olacağı görüşünde.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak. Bölge değerinin altında işlem yapanlara cezai işlem uygulanacak...

Günlük ev kiralama sistemi kontrol altına alınacak!

2016 yılında yaşanan hain terör saldırılarından önce, teröristlerin günlük kiralanan evlerde kaldığı ortaya çıktı. Kayıt dışı kiralamanın önüne geçmek için yetkililer düğmeye bastı. Yapılacak yasal düzenlemelerle günlük kiralama sistemi tamamen kontrol altına alınacak ve çözümler getirilecek.

İlk konut devlet desteği ne zaman alınacak?

Konut devlet desteği uygulaması 26 Ağustos 2016 tarihinde başladı. Böylece, konut devlet yardımı için hesap başvuruları da kabul edilmeye başlandı. Peki ilk konut devlet desteği ne zaman alınacak?

Hakkari'deki altyapı çalışmaları için 2 bin kişi işe alınacak!

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari Yüksekova'da, kamusal altyapının yenilenmesi hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 2 bin kişi işe alınacak.

Ev alıp satana ve ev sahiplerine vergi müjdesi!

Ev alıp satarak milyonlarca lira kazanmış olsanız bile 2011 için 9.500 lira kazanç beyan edip 1.425 lira ödeyerek vergi kaçakçısı olmaktan kurtulabilirsiniz. Ev sahipleri ise 2015 için 644 lira beyan ile temize çıkacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için 16 Mayıs'ta teklif alınacak!

DHMİ Genel Müdürlüğünce, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapısı için 16 Mayıs'ta teklifler alınacak.

Markalı projeden ev alırken dikkat edilecek hususlar!

Havuzundan spor salonuna kadar birçok hizmeti birarada sunan markalı projelerden ev alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Bizden söylemesi, uygulaması size kalmış...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde mali teklifler 3 Mayıs'ta alınacak!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde mali teklifler 3 Mayıs'ta alınacak.

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

Türkler yurt dışında ev alıp kiraya veriyor!

Uzun vadede yurt dışından ev alıp orada yaşamak isteyen, çocuklarının eğitimi için ileriye dönük gayrimenkul almak isteyenler, İyi bir gayrimenkul yatırımını yurt dışında yapmak isteyen bir çok Türk yurt dışında gayrimenkul satın almakta

Kocaeli Kartepe'den ev alınır mı?

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli Kartepe'deki konut dektörünü değerlendirdi. Hamzaoğlu ''Kartepe'den ev alınır mı?'' sorunu cevapladı...

ev alınacak semtler Haberi

ev alınacak semtler

2018 yılını zorlu geçiren gayrimenkul sektöründe gerçekleştirilen kampanyalar can suyu olurken; maliyetlerle konutların satış değerleri arasındaki makas da yüzde 30’u geçti. Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, buna rağmen ‘’Piyasada fiyatlar dibi gördü mü?’’ sorusuna cevap arayanların bekleyişi devam ediyor. Uzmanlar ise 2019 yılında satış rakamlarının bu yıla göre en az yüzde 20 -25 oranında daha yüksek olacağı görüşünde.

Fırsat kapıda

Son verilere göre İstanbul’daki satılık konut fiyatlarında metrekare bazında son dört ayda ortalama 1.000 TL'lik düşüş kaydedildi. Uzmanlar ise bu sürecin orta ve uzun vadeli gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler için bulunmaz fırsat olacağını belirtiyor.

En büyük gölge faiz

Sıfır konut projelerinde yüzde 40’lara varan indirimler vatandaşları cezbediyor. Kısa vadede daha çok gelir getirecek finansal enstrümanlar yerine uzun dönemde yüksek kâr getirisi...