19 / 04 / 2024

ev alırken nelere bakılmalı

ev alırken nelere bakılmalı

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet, konut sektöründe hareketlenme beklenen bahar döneminde evini satmak isteyenler için 15 kritik adımı analiz etti. 

Ev alırken dikkat edilmesi gereken 9 püf nokta!

Hürriyet Ekonomi yazarı Sefer Levent bugünkü yazısında kampanyaların revaçta olduğu konut sektöründe sıkça sorulan ''Hangi evi almalıyım'' sorunu değerlendirdi. İşte, Ev alırken dikkat edilmesi gereken 9 püf nokta.

Ev alırken yaşlı binalar tercih edilmemeli!

İnşaat Mühendisi Turgut Yalçın, Konyaaltı, Işıklar, Güllük, Şarampol, Demirgül, Dokuma, Kanalboyu, ve Meltem Mahallesi’ndeki 2000 yılı öncesi yapılan tüm binalardan acilen karot alınarak, sonuçların raporlandırılması gerektiğini söyledi.

Ev almadan önce nelere dikkat edilmeli?

Ev satın almak ya da almaya niyetlenmek, genelde zahmetli ve zorlu bir sürecin de göze alınması demektir. Daire kiralarken dahi pek çok kriter göz önünde bulundurularak, titiz bir eleme sürecinin sonunda karar verilir.

Vatandaş ev alırken ince eleyip sık dokuyor!

Bursa'nın değerlenen bölgeleri arasında gösterilen Mudanya-Burgaz'da birçok projeyi hayata geçiren Tugay İnşaat'ın ortaklarından Tugay Köse, halkın artık yeni bir daire alacağı zaman ince eleyip sık dokuduğunu söyledi.

Ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Gayrimenkul satın alınırken mağdur olmamak için, kampanyaların yanı sıra projeyi yapan firma ve müteahhittin de araştırılması gerekiyor.Tahir Tellioğlu, maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapıldığını vurguladı.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? Hangi cephe ev alırken tercih edilmelidir?

Ev almak isteyenler ilk başta bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıdır. Onlardan biri de evin hangi yönde olacağıdır. Ev satın alırken hangi cephe tercih edilir? İşte detaylar!

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli? Yatırımcılar dikkat!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

ev alırken nelere bakılmalı Haberi

ev alırken nelere bakılmalı

Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Özellikle eve doğru fiyatı koymak, doğru pazarlama kanalını kullanmak ve evde gerekli tadilatları yapmak bu dönemde hızlı satışın olmazsa olmazları” diye açıklama yaptı. 

Konut sektöründe mevsimsel olarak Mart ayından sonra hareketlenme beklendiğini açıklayan Emlakjet’in Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, bahar döneminde evini satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken, satış sürecini hızlandırabilecek 15 adımı şöyle aktardı:

1-) Fiyatı böleye göre fazla yüksek tutmayın
Bir gayrimenkul alıcısının emlak danışmanına gittiğinde söylediği veya online ilan sitelerinde filtreleme kısmına girdiği ilk şey ev tutmak istediği muhit ve bütçesinin üst sınırı olur. Emlakjet verilerine göre bugün, online mecrada ev arayanların % 86 gibi önemli bir bölümü, 350 bin TL ve altında fiyattaki konutları arıyor. Herkes aslında, istediği bölgede, belirlenen fiyat aralığında,...