19 / 04 / 2024

ev fiyatları artacak mı 2021

ev fiyatları artacak mı 2021

Son günlerdeki döviz kurlarında meydana gelen artışlar sonrasında inşaat sektörü de zor zamanlar geçiriyor. Uzmanlar konut fiyatlarının giderek yükseldiğini dile getirerek ücretli kesimin ev sahibi olmasının hayal olduğunu söyledi. 

Ev almak hayal mi oldu? 

Dövizlerde meydana gelen artış ev fiyatlarına da yansıdı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ev sahibi olmanın giderek zorlaştığını dile getirdi. 

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 100'e ulaştı!

Habertürkcom Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Barlas, İstanbul'un lüks semtlerinde artışların yüzde 100'e vardığını belirtti.

Konutta metrekare fiyatı 5 bin TL'yi aştı!

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş ve sınırlı arz karşısında talebin yüksek olması ev fiyatlarını yükseltiyor. Konutta metrekare birim fiyatı da ilk defa 5 bin TL'nin üstüne çıktı.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Konut kiralarındaki artış küresel problem oldu!

Koronavirüs salgınında ev kiraları rekor seviyelere geldi. Ülke hükümetleri ise kiralardaki bu artış problemini ortadan kaldırmak için çeşitli politikalar için görüşmeler yapıyor. 

İnşaat maliyetlerindeki artış hız kesmiyor!

İnşaat sektöründe maliyet artışları hız kesmiyor. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat sektöründeki maliyetlerde yüzde 140-150 artış yaşandığına vurgu yaptı ve konut fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

Ev sahibi olmak için şimdi doğru zaman mı?

Ev alacak vatandaşlar, kredi faizlerinin ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Aynı zamanda konut almayı düşünenler, şu an ev almak için doğru zaman mı sorusunun yanıtını da merak ediyor. İşte bu soruların yanıtları...

Konut satışlarına yabancı dopingi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs 2021'e ilişkin ev satış verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye'de ev satışları Mayıs 2021'de, 2020 Mayıs'a göre yüzde 16.2 oranında artış gösterdi. Mayıs 2021'de 59 bin 166 ev satıldı. Sektör temsilcileri konut satış verilerini değerlendirdi...

Konut yatırımına hücum!

Konut yatırımı son zamanlarda ön planda. 2020 yılında konut fiyat endeksinde son 10 senenin en büyük yükselişi kaydedildi. Peki konut yatırımı mantıklı mı? Bu nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Konutta en kısa amortisman süresi hangi illerde?

Kovid-19 salgını sırasında gayrimenkul sektöründe de dalgalanmalar yaşandı. Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 113 Türk Lirası, ortalama ev fiyatı 404 bin 690 Türk Lirası olarak belirlendi.

Ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Koronavirüs salgınının etkisi ile evlerde geçirilen sürenin artması ve birçok kurumun uzaktan çalışma sistemine geçmesi ile daha büyük, balkonlu, bahçeli konutlara ve yazlık kesimlere olan taleplerde rekor artış yaşandı. Türkiye cazip konumuyla gayrimenkul sektöründe dikkatleri çekiyor.

Gayrimenkul fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiliyor. Peki alınan tam kapanma kararı, gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? Bilge Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Minareci Küçükağa, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Konut satışlarında dönüm noktası!

TÜİK Mart 2021 konut satış istatistiklerini açıkladı. Sonuçları değerlendiren sektör temsilcileri önemli açıklamalarda bulundu.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları 2022'de yüzde 50 artacak!

Ev fiyatlarının tırmanışına devam edeceğine vurgu yapan sektör temsilcileri, “Ev almayı planlayanlar artışlardan etkilenmemek için ellerini çabuk tutmalı. Bu rakamlarla konut bulmak zorlaşacak” diye konuştu.

Ev fiyatları katlanacak!

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal, ev fiyatlarındaki artışın süreceğini belirtti. Geçal, "Yeni yapılacak konutlarda demirinden eviyesine kadar her şey dolarla alındığı için fiyatlar da yüzde 30-40 oranında artacak" dedi.

Ev fiyatları yüzde 100 artacak!

İnşaat maliyet endeksindeki yükselişler rekor seviyelere ulaşıyor. Konut üreticilerine göre; malzeme kaynaklı yaşanan yükselişler ev fiyatlarını bu sene içinde yüzde 100 artıracak.

Ev fiyatları artacak mı?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından duyurulan yeni kredi paketlerine binlerce vatandaş başvuru yaptı. Peki ev fiyatları ne oldu? Ev fiyatları artacak mı? İşte detaylar...

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar artacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ve konut kredisi peşinat oranının yüzde 10'a indirilmesi konuta olan talebi artırdı. Peki bundan sonraki süreçte konut fiyatları ne olacak? Konut fiyatları artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Düzce'de ev fiyatları artacak!

Düzce'nin Akçakoca bölgesinde faaliyet gösteren Pandul İnşaat'ın sahibi Abdulkadir Pandul, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Pandul, “Şu anda tam ev sahibi olma zamanı, ev fiyatları artacak'' şeklinde konuştu.

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

Ev fiyatları yüzde 25 artacak!

Sektörün önde gelen patronları, döviz ve banka faizinin konutun yerini hala tutmadığını ve ev fiyatlarının 2016'nın ikinci yarısında artacağını söyledi.

Gül Park Yaşam projesi ev fiyatları!

Gül Yapı tarafından inşa edilen ve toplamda 564 konut ile 65 ticari üniteyi bünyesinde barındıran Gül Park Yaşam projesi ev fiyatları 82 bin liradan başlıyor...

İnnovia 4 ev fiyatları!

İnnovia 4 ev fiyatları kapsamında yer alan konutlardan 1 oda 1 salon dairelerin fiyatları 85 bin TL'den başlıyor. Proje kapsamında Yeşil GYO Premium Sistemi sunuluyor

ev fiyatları artacak mı 2021 Haberi

ev fiyatları artacak mı 2021

Türk Lirası’ndaki değer kaybından en olumsuz etkilenen sektörlerden biri oldu. maliyetlerinin çoğu döviz cinsinden olan inşaat sektörü. Medyascope'tan Aytuğ Özçolak'ın haberine göre; sektörde kullanılan hammadde ve yapı malzemelerinin büyük kısmı yurtdışından alınıyor. Dolayısıyla kurlarındaki hareketlilik sektörü doğrudan etkiliyor. 

Sektördeki son gelişmeleri aktaran İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar‘a göre ise sadece demirin bir tonluk fiyatı bir senede 5 bin liradan 12 bin liraya çıktı. Bu da yaklaşık yüzde 150’lik bir artış anlamına geliyor.

“Fiyatlarda çok ciddi artış var”

Ayatar, inşaat malzemelerindeki fiyat artışları ile ilgili şunları söyledi: “TÜİK her yıl inşaat maliyetleri üzerinden değişim oranlarını açıklıyor. Buna göre geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42’lik bir artış var. Bu tabii TÜİK’in açıkladığı değer. Piyasa baktığımızda ise demirin tonunun...