26 / 04 / 2024

ev fiyatları artacak mı

ev fiyatları artacak mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte  Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

Ev fiyatlarını neler bekliyor? İnşaat maliyetlerindeki yükseliş fiyatları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut fiyatlarında yaşanan artışları kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın o yazısı...

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları katlanacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut piyasasındaki fiyatları değerlendirdi. Tahincioğlu, fahiş fiyatların arkasındaki nedenlere değinerek ev alacakların acele etmesinin gerektiğini belirtti.

Konut fiyatlarını 2022'de neler bekliyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Birileri doların, birileri konutun peşinde koşmuş' başlıklı yazısı...

Konut sektörünü 2022 yılında neler bekliyor?

Türkiye'de her sene 800 bine yakın yeni konut gereksinimi bulunurken, fiyat yükselişleri sebebiyle sermayesi düşen şirketlerin 2022 yılında daha az konut üretebileceği belirtiliyor.

Gayrimenkul 2022'de dövizin yerini alacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 2022'de gayrimenkul sektörüne olan talebin artacağını belirtti.  Güleroğlu, özellikle ikinci el konut ve arazilerde hareketlilik olacağını ifade etti.

Ev fiyatlarına yeni zam sinyali!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), 2022'de en önemli sorunun ev fiyatları olacağının altını çizerek, sorunun çözümü için ‘ticari çıkardan arındırılmış kentsel dönüşüm’e işaret etti.

Konut fiyatları 2022'de ne olacak?

İnşaat maliyetlerinin damgasını vurduğu 2021'de düşük arza karşılık yüksek talep ev fiyatlarına tavan yaptırdı. Mevduattan daha iyi getiri gören vatandaşın elindeki altın ve döviz birikimlerini bozdurarak gayrimenkule yönelmesi de stokların erimesini sağladı.

Ev fiyatlarındaki artış 2022'de hız kesmeyecek!

ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından bir araya getirilen 20 üst düzey ekonomi ve konut uzmanından oluşan bir grup, ortalama gayrimenkul fiyatlarının gelecek sene yüzde 5,7 oranında artacağını belirtti.

Ev almak için bugün doğru zaman mı?

Kurlardaki artışın inşaat sektörüne de yansıdığını belirten sektör temsilcileri, konut almak isteyenlere 'doğru zaman' uyarısında bulundu.

Ev fiyatlarındaki artış 2022'de katlanacak!

Yüksek maliyet ve azalan arzla birlikte fiyatlarda yüzde 100'e ulaşan fiyatlar, yatırımcıları yeniden gayrimenkule yöneltti. Fiyatlardaki yükselişin 2022'de de süreceği beklentisi satışların hızlanmasını sağlandı.

Konut fiyatlarındaki artış katlanacak!

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat maliyetlerinin salgının başından bu yana ortalama yüzde 113 oranında yükseldiğini, bunun ucuz konut üretimini önlediğini belirtti. Eren, konuya çözüm getirilmezse ev fiyatlarının yüzde 50 – 60 daha artacağını vurguladı.

Konut fiyatları 2022'de katlanacak!

TL'de görülen tarihi değer kayıpları sonrası konut sahipleri de fiyatlama yapamadığı için ilanlarını geri çekti. Uzman isimler, sektörle ve konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi?

Arsa fiyatlarının artması ve TL'de yaşanan değer kaybıyla beraber malzeme fiyatlarının yükselmesi, inşaat sektöründe tedirginlik yarattı. Dolardaki artışın konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten sektör temsilcileri fiyat artışlarının karşılığının gelecek sene görüleceğini aktardı.

Ev fiyatlarındaki artış tam gaz!

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Satışların en çok konutta düştüğünü belirten Hilmi Uytun, fiyatların da artış gösterdiğini belirtti.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev fiyatları 2022'de yüzde 50 artacak!

Ev fiyatlarının tırmanışına devam edeceğine vurgu yapan sektör temsilcileri, “Ev almayı planlayanlar artışlardan etkilenmemek için ellerini çabuk tutmalı. Bu rakamlarla konut bulmak zorlaşacak” diye konuştu.

Ev fiyatları katlanacak!

Kurumsal Office Gayrimenkul ve Tapucumnet CEO’su Emir Özcan Geçal, ev fiyatlarındaki artışın süreceğini belirtti. Geçal, "Yeni yapılacak konutlarda demirinden eviyesine kadar her şey dolarla alındığı için fiyatlar da yüzde 30-40 oranında artacak" dedi.

Ev fiyatları yüzde 100 artacak!

İnşaat maliyet endeksindeki yükselişler rekor seviyelere ulaşıyor. Konut üreticilerine göre; malzeme kaynaklı yaşanan yükselişler ev fiyatlarını bu sene içinde yüzde 100 artıracak.

Ev fiyatları artacak mı?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından duyurulan yeni kredi paketlerine binlerce vatandaş başvuru yaptı. Peki ev fiyatları ne oldu? Ev fiyatları artacak mı? İşte detaylar...

Ev almayı düşünenler dikkat! Fiyatlar artacak mı?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi ve konut kredisi peşinat oranının yüzde 10'a indirilmesi konuta olan talebi artırdı. Peki bundan sonraki süreçte konut fiyatları ne olacak? Konut fiyatları artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Düzce'de ev fiyatları artacak!

Düzce'nin Akçakoca bölgesinde faaliyet gösteren Pandul İnşaat'ın sahibi Abdulkadir Pandul, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Pandul, “Şu anda tam ev sahibi olma zamanı, ev fiyatları artacak'' şeklinde konuştu.

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

Ev fiyatları yüzde 25 artacak!

Sektörün önde gelen patronları, döviz ve banka faizinin konutun yerini hala tutmadığını ve ev fiyatlarının 2016'nın ikinci yarısında artacağını söyledi.

Gül Park Yaşam projesi ev fiyatları!

Gül Yapı tarafından inşa edilen ve toplamda 564 konut ile 65 ticari üniteyi bünyesinde barındıran Gül Park Yaşam projesi ev fiyatları 82 bin liradan başlıyor...

İnnovia 4 ev fiyatları!

İnnovia 4 ev fiyatları kapsamında yer alan konutlardan 1 oda 1 salon dairelerin fiyatları 85 bin TL'den başlıyor. Proje kapsamında Yeşil GYO Premium Sistemi sunuluyor

ev fiyatları artacak mı Haberi

ev fiyatları artacak mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, ev fiyatlarını ve konut sektörünü kaleme aldığı yazısına "Konut fiyatları hızla artıyor. Her ne kadar bu artışın en önde gelen nedeni olarak biraz kolaya kaçıyor ve yabancı talebini görmek istiyorsak da gerçek hiç de öyle değil" ifadelerini kullanarak başladı. 

"Konut fiyatlarının tırmanmasına yol açan en başta gelen neden, kurdaki yükselmeye bağlı olarak inşaat maliyetlerinde ortaya çıkan artış" açıklamasında bulunan Alaattin Aktaş, konut satışlarına ve fiyatlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı ve konut piyasasında son durum...

“Satılan konutların tümü yeni mi ki inşaat maliyetleri gerekçe olsun” şeklinde düşüncelerin oluşabileceğine dikkat çeken Aktaş, "İlk bakışta doğru gibi gelse de bu düşünce yanlıştır. Hemen hemen aynı kalitede ve aynı bölgede yer alan konutlardan...