20 / 04 / 2024

Ev fiyatları son durum

Ev fiyatları son durum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası verdiği müjde ile beraber pek çok fırsatçı ilan sitelerindeki konut satış fiyatlarını dakikalar içinde artırdı. Peki bu artışlar nasıl engellenebilir?

Konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Fiyatlardaki yükselişle birlikte konut, yeniden yatırım için tercih edilmeye başlandı. Diğer yatırım araçlarına karşı ‘güvenli liman’ olma özelliğini tekrar ele geçiren konut, Türkiye’de bir yılda ortalama yüzde 50 kazandırdı.

İnşaat maliyetleri gayrimenkul fiyatlarını yükseltti!

Dövizlerde meydana gelen haraketlilik kurları etkiledi. Son zamanlarda inşaat maliyetlerinin yükselmesi ile ev fiyatları da artışa geçti.

Konut fiyatlarına döviz kuru ayarı!

Konut piyasası son aylarda fazlaca hareketli seyrediyor. Farklı yatırım araçlarından gelir elde edenler gayrimenkule yöneldi. Fakat arzın sınırlı, talebin fazla olması fiyatlara yansırken, kura bağlı maliyet yükselişi de yeni konutları ulaşılabilir olmaktan çıkarıyor...

Konut krizi küresel boyuta ulaştı!

Pandemi süresinin uzaması ile beraber konut fiyatları dünya genelinde büyük sorun haline geldi. 

Konut kredisi faiz indirimi fiyatları katladı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini yüzde 1.29’a kadar düşürmesinden sonra, fırsatçılar yeniden ortaya çıktı. Faiz indiriminin geçerli olduğu 26 Ekim’den itibaren ikinci el konut fiyatları yükselişe geçti.

Kredi kampanyaları konut stokunu eritti!

Konut sektörü, kamu bankalarınca düzenlenen kampanya ile stoklarını eritti. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyalar sayesinde yılın 1,4 milyon adetlik konut satışı ile kapanabileceğini söylüyor.

Ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Türkiye'deki yeni konut fiyatları, Temmuz'da bir yıl öncesine göre yüzde 10.79 yükseldi. Satılık evlerde en yüksek fiyat artışı yüzde 21.59 ile İstanbul'da, en düşük artış ise yüzde 6.41 ile Antalya'da.

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Son dönemde alınan tedbirler, konut sektöründeki fiyat dengesini önemli ölçüde etkiledi. Bu tedbirler, konut fiyatlarındaki hızlı artışı kontrol altına almanın ötesinde ev fiyatlarını da olumlu bir şekilde etkiledi. Bakanı Mehmet Özhaseki bu konu hakkında bilgi verdi.

3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023!

Prefabrik konutlara olan ilgi son dönemlerde bir hayli arttı. Peki 3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023...

Ucuz ev almak isteyenler dev kampanya başladı! Prefabrik ev fiyatları dibi gördü! 2+1 ev 399 bin TL!

Son dönemlerde oldukça rağbet gören prefabrik ev fiyatları kampanyaya girdi. Kampanya kapsamında 2+1 50 metrekare büyüklüğündeki ev 399 bin 900 TL'ye düştü. İşte diğer prefabrik ev fiyatları...

Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 2+1 ev fiyatları kaç TL? İşte 22 Haziran 2023 fiyat listesi

Betonarme evlere göre daha uygun fiyatlı olan prefabrik evler son zamanlarda yoğun talep görüyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 2+1 ev fiyatları kaç TL? İşte detaylar... 

3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları son dönemde en çok araştırılan konular arasındadır. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için işte 3+1 prefabrik ev fiyatlarına dair detaylar!

2 artı 1 prefabrik ev kaç para? 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? 20 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en gözde yapılarından biridir. Bu konuda en çok merak edilen husus ise prefabrik ev fiyatları olmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

75 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 11 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en çok araştırılan konuları arasında yer almaktadır. Özellikle prefabrik ev fiyatları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

100 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 9 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları, özellikle yaşanan son depremlerden sonra merakla araştırılıyor. İşte prefabrik evlerin özellikleri ve maliyetine dair bilinmesi gerekenler!

114 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları! 7 Mart 2023 fiyat listesi... 

Son dakika en ucuz prefabrik ev fiyatları sık sık merakla araştırılıyor. Peki 114 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları! 7 Mart 2023 fiyat listesi... 

112 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Prefabrik ev fiyatları 2023 son zamanlarda sık sık araştırılıyor. Peki 112 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? En ucuz prefabrik ev fiyatları 6 Mart 2023 fiyat listesi...

90 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 22 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları yaz, kış tercih edilen yapılar arasında yer alır. Özellikle pandemi ve son yaşananlar depremlerden sonra bu konut tipine dair detaylar araştırılıyor. Bilhassa fiyat aralığı merak edilmektedir.

106 metrekare 3+1 prefabrik evler kaç lira? Prefabrik ev fiyatlarında son dakika! 13 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son zamanlarda sık sık merak konusu oluyor. 106 metrekare 3+1 prefabrik evler kaç lira? Prefabrik ev fiyatlarında son dakika! 13 Şubat 2023 fiyat listesi!

Ev fiyatları son durum Haberi

Ev fiyatları son durum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası verdiği müjde ile beraber pek çok fırsatçı ilan sitelerindeki konut satış fiyatlarını dakikalar içinde artırdı. Bazı ilanlarda yüzde yüze ulaşan yükselişler, diğer satıcıları da tetikledi. Satıcıların karşılaştığı rakamları baz alarak gayrimenkullerine bu rakamları aşan fiyatlar istemesi hormonlu fiyatları iyice yukarı çekti. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; fiyatlarda yukarı yönlü domino etkisi yaratan bu duruma tepki gösteren tüketiciler, konut metrekare fiyatlarına üst sınır getirilmesi talebinde bulunuyor. 

Peki konut fiyatlarındaki bu artışların engellenmesi ile ilgili hangi öneriler geliyor? İşte ayrıntılar...

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu: İlan sitelerinde kişiler birbirlerini referans alıp fiyat belirliyorlar. Bir sitede evin fiyatının 4 bin TL’den 4 bin 500 TL’ye çıktığını görüyor o da çıkarıyor 4 bin 500 TL’ye. Yegâne kriter ahlak. Hukuki bir...