19 / 04 / 2024

ev içinde tadilat yapmak

ev içinde tadilat yapmak

Evde tadilat yapmak için tüm kat maliklerinden izin alınması gerekiyor mu? Yoksa tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin izin alınması yeterli oluyor mu?

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken Avukat Belçin Acka Niran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya da ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.

Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Bir yakınınızın vefatı halinde bir evin miras kaldığını ancak içinde bir başka mirasçının oturduğunu düşünelim. Peki, miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Sıla, Datça'da zeytinlikler içinde ev arıyor!

Başarılı şarkıcı Sıla, Datça’da zeytinlikler içerisinde bir köy evi arıyor. Güzel şarkıcı almayı düşündüğü ev için 2 milyon lirayı gözden çıkardı.

5 yıl içinde tapu işlemlerinden 64 milyar 918 milyon TL toplandı!

Vatandaş ev alırken yüklü vergiler ödüyor. Son 5 sene içinde tapu işlemlerinden 64 milyar 918 milyon TL toplanırken tapu harcının yüksekliği vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler orman içinde ev kiraladı!

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler çitti, koronavirüs nedeniyle doğaya taşınmaya karar vermişti. İkili İstanbul'dan uzak orman içinde bir ev kiraladı.

Vekalet ilişkisi içinde alacakların zaman aşımı süresi kaç yıldır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizim bir ev yerimiz ve içinde müstakil ev vardı. Devlet istimlak etti. Babam istimlak edilen yerle ilgili olarak “Paramı alabilir” diye güvendiği birine vekalet vermiş. Bu kişiyi nasıl bulabilirim, hangi yolu izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Çinliler ev sahipliğinde ABD'yi geçti!

Çinliler ev sahipliğinde ABD'yi geçti. Çin'dei milenyum kuşağı ABD'deki yaşıtlarına göre iki kat daha fazla ev sahibi... Ülkedeki anne ve babalar oğullarının evlenebilmesi için ev sahibi olmalarını sağlıyor.

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkımı 20 gün içinde başlayacak!

Diyarbakırspor’un sayısız maça ev sahipliği yaptığı yarım asırlık stadında tahliye işlemleri başladı. 52 yıllık Atatürk Stadı’nın yıkım işlemlerine 20 gün içinde başlanacağı öğrenildi.

Brooklyn Park ile şehrin içinde bahçe teraslı yaşam!

Brooklyn Park, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu seçeneklerle yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Şehrin içinde bahçe teraslı yaşama olanak sağlayan Brooklyn Park’ta, en uygun ödeme kolaylıklarıyla ev sahibi olmak mümkün.

Prefabrik ev için imar izni gerekir mi?

Prefabrik evler, kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılabiliyor. İstenildiğinde sökülüp yere başka yere montajı yapılabilen prefabrik evler her türlü amaca göre uygulanabiliyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekir mi?

ev içinde tadilat yapmak Haberi

ev içinde tadilat yapmak

Evde tadilat yapmak için izin!

"Evde tadilat yapmak için tüm kat maliklerinden izin alınması gerekiyor mu? Yoksa tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin izin alınması yeterli oluyor mu?" sorusunun yanıtı, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Anagayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk: 


Madde 19 – 

Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle 

korumaya mecburdurlar.


Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde...