25 / 04 / 2024

Ev kiralama sözleşme örneği

Ev kiralama sözleşme örneği

Gayrimenkul kiralamalarında kiracısı ve mal sahibi arasında imzalanması gereken ev kiralama sözleşmesi örneği ve sözleşme kapsamında yer alacak kiralamaya ilişkin maddeler ile ilgili detaylar haberimizde...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Sinpaş GYO, Finanskent arsası için Arı Finansal Kiralama ile sözleşme imzalayacak! 

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Finanskent Mahallesi, 2432 ada, 11 parseldeki 22.965,43 metrekarelik arsa için yeni bir sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.  İşte ayrıntılar...

Projeden ev alma sözleşmesi 2021!

İnşaat sektöründe yeni projeler devreye alınmaya başladı. Peki projeden ev almanın avantajları nelerdir? Projeden ev alırken sözleşme nasıl hazırlanır? İşte projeden ev alma sözleşmesi 2021...

Projeden ev alma sözleşme örneği!

Projeden ev alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Projeden ev almanın avantajları ve dezavantaları neler? İşte projeden ev alma sözleşme örneği...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme deyip geçmeyin!

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında çok çeşitli hukuki durumlar bulunuyor. Avukat Önder Durdu, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar...

TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler!

6 yeni konut kampanyasına başlayan TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ'den dar gelirlilere 5 bin lira peşinatla ev başvuru şartları nedir? TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler nelerdir?

Gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde değişiklik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli dövize endeksli olarak kararlaştıramayacak.

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçının gösterdiği gayrimenkulün kiracı tarafından uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile sözleşme yapılıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi 2017..

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

Emlakçı kiralama sözleşmesi örneği 2016!

Kiracının istediği ev veya işyerinin emlakçının listesinde olması halinde kiracı, mal sahibi ve emlakçı arasında emlakçı kiralama sözleşmesi imzalanıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi örneği 2016..

TOKİ sözleşme imzalama süreci!

TOKİ'ye başvurduğunuzu ve yapılan kura sonucu, size ev çıktığını düşünelim. Bu durumda, TOKİ ile nasıl bir sözleşme imzalanır? TOKİ sözleşme imzalama süreci nasıl işler? TOKİ sözleşme bedeli nedir?

Ev kiralama sözleşme örneği Haberi

Ev kiralama sözleşme örneği

Ev kiralama sözleşmesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracısı ile gayrimenkul sahibi arasında yapılan anlaşmanın resmi bir belgeye dönüştürülmesi gerekiyor. Bu ise kira sözleşmesi hazırlamakla sağlanıyor. Peki ev kiralama sözleşmesi nasıl hazırlanır, sözleşmede hangi maddelere yer verilmesi gerekir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev kiralama sözleşmelerinde ilk olarak söz konusu kiralama işlemine ve taraflara ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Kiracının kimlik ve iletişim bilgileri; kiraya verenin kimlik ve iletişim bilgileri; kiraya konu olan gayrimenkulün ise adres bilgileri gibi.


Bu bilgilere yer verildikten sonra ise, yapılan anlaşmanın detaylarının belirtilmesi gerekiyor. Örneğin kiralamanın ne zaman başlayacağı; ne zaman son bulacağı; kira bedeli; kira artış oranı; kiranın nereye ve nasıl ödeneceği gibi. Ayrıca sözleşme kapsamında genel ve özel durumlar başlığı altında maddeler sıralanabilir ve demirbaşlara ilişkin durumlar da belirtilebilir.


Yukarıda...