23 / 04 / 2024

ev kiraları artacak mı

ev kiraları artacak mı

Ev sahiplerinin kira oyunu gündeme geldi. Buna göre, lüks semtte konutu bulunanlar, kendi evlerini yüksek fiyatla kiraya veriyor, daha ucuz eve taşınıyorlar...

Konut sahipleri çıldırdı! Kiralar dudak uçuklatıyor!

İstanbul'da ev kiralarına yapılan zamlar dudak uçuklatıyor. Aylık kira tutarı Bağcılar'da 12 bin Türk Lirası'na kadar yükselirken, Beşiktaş'ta bu rakam 43 bin Türk Lirası'na ulaştı. 

Ev sahiplerinin kira baskısı artıyor!

TV100 köşe yazarı Mustafa Zafer, bugünkü köşe yazısında ev sahiplerinin kiracılar üzerindeki baskısını kaleme aldı.

Ev sahiplerinden kiracılara tahliye baskısı!

Son günlerde artan kira ücretleri nedeniyle ev sahiplerinin zam teklifini kabul etmeyen kiracılara tahliye için mobbing uygulandığı ortaya çıktı. 

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı kiraları da etkileyecek!

Son zamanlarda inşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarını da olumsuz bir şekilde etkiliyor. Sektör temsilcileri inşaat malzemelerinde meydana gelen bu artışın kira fiyatlarını da etkileyeceğini dile getirdi. 

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

Ev kiraları neden yükseliyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kiralık konut talebinde ortaya çıkan artışın ülke genelinde ev kiralarını hızla yükselttiğini değerlendirdi.

Asgari ücret kiraya yetmiyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu devam ederken çalışan kesim de kira ödemekte bir hayli zorlanıyor. Ülkenin yüzde 65'si kira ödemelerinde zorluk çekiyor.

İnşaat maliyetleri ev fiyatlarını uçurdu!

Çimentoda meydana gelen fiyat artışı konut fiyatlarını olumsuz bir şekilde etkiledi. İnşaat malzemelerindeki bu artış satılık ve kiralık ev fiyatlarının 2,5 kat artmasına neden oldu.

Kira fiyatlarında zam fırtınası!

Ev kiralarının yükselmesini fırsat bilen konut sahipleri mevcut kiracılarını evlerinden çıkarıp; dairelerini çok daha yüksek fiyatlara kiralayacakları yeni kiracılar aramaya başladı. Evden çıkmayı kabul etmeyen kiracılara ise sözleşmelerinden çok fazla oranlarda zam uygulanmak isteniyor. 

Kira fiyatlarındaki artış engellenebilir mi?

Ev satış fiyatlarında ve kira tutarlarında görülen fahiş artışlara tepkiler geliyor. Yeni projelerin başlamasıyla fiyatların normale döneceğini belirten emlakçılar, kiracılara ise “Ev sahibinin enflasyon oranı üzerinde zam yapma hakkı yok” uyarısında bulunuyor.

Konut kiraları rekora koşuyor!

Son zamanlarda ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar gündemde tartışmalara neden oldu. Peki ev kiralarının artışında bir üst sınır var mı? İşte ayrıntılar...

Yükselen kiralar fırsatçıları harekete geçirdi!

Kira ücretlerine gelen zamlarla birlikte ülke genelinde ev sahiplerinin kira fırsatçılığı başladı. Bazı ev sahipleri kiracılarına yükselen kiralar nedeniyle çıkmaları yönünde baskı uyguluyor. 

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları arttı!

İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde görülen kira yükselişleri, sokaktan Twitter'a kadar her yerde gündem olmuş durumda. Bu artış, özellikle kiracıları ve yeni kiralık konut arayanları düşündürürken beraberinde kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlıkları da çoğaltıyor. 

Kira fiyatlarındaki artış durdurulabilir mi?

Türkiye’de kira fiyatlarında yaşanan yükseliş son dönemlerde herkesin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Kira yükselişleri kontrolsüz bir biçimde yaşanıyor. Peki artan kira fiyatlarına devlet müdahalesi mümkün mü? İşte dünyadan örneklerle kira fiyatlarına yapılan müdahaleler...

Üniversitelilerin kira açmazı: 2+1 evde 6 kişi yaşayan var, fahiş kiralar okul bıraktırtıyor!

Yükselen hayat pahalılığının yanı sıra fahiş ev kiraları da üniversitelileri çıkmaza sokuyor. 2+1 evde 6 kişi yaşayanlar bulunuyor. Öğrenciler kiraları ödemekte zorluk çekiyor. 

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

4 yıl önceki ev kiraları bugün aidat oldu!

Yeni ev alacaklar ve kiraya çıkacakların yanı sıra otomobil alacaklar da fahiş fiyatlarla karşılaşıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından 4 yıl önceye değinerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

ev kiraları artacak mı Haberi

ev kiraları artacak mı

Kovid-19 salgını sürecinde düşük faizli kredi imkanının sunulmasının ardından vatandaşların ev almaya yönelmesi, son iki senedir de inşaat girdi maliyetlerinin artması ve müteahhitlerin işleri durdurması gibi sebeplerden Antalya ve İstanbul gibi büyük kentlerde konut stokunun tükendiği belirtiliyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Türkiye’de yaşamaya yönelen bu iki ülke vatandaşlarına ek olarak, konut satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı isteyen yabancıların yoğun talebi kısa zamanda bazı şehirlerdeki kiralık ve satılık ev ile gayrimenkul fiyatlarının fahiş oranlarda yükselmesine sebep oldu.

İşte son zamanlarda gündemden düşmeyen ev kiralarıyla ilgili yaşanan son gelişmeler...
 

Konut stokunun yeterli olmaması sebebiyle Antalya şehir merkezinde tek konutu bulunan emekli veya iş sahibi ya da memur olan bazı Türk vatandaşları ilk sırada Rus ve Ukraynalı olacak şekilde evlerini...