29 / 03 / 2024

ev kiraları arttı mı

ev kiraları arttı mı

Son zamanlarda kiracı ve kiralayan ihtilafları oldukça yaygınlaştı. Bu ihtilafların artmasının sebebi, ev sahiplerinin mülklerini yüksek bedelle kiralamak istemesi oldu. Bununla birlikte ev sahiplerinin yeni oyunu da deşifre oldu...

Kira fiyatları artacak mı? İFM Kanun Teklifi konut sektörünü nasıl etkiler? 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İstanbul Finans Merkezi ile fiziki alanın kısıtlandığına dikkat çekerek, kira fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ev kiraları zirveye ulaştı! Kira sözleşmelerinde 1 Temmuz detayına dikkat!

Zam dönemlerinde, açıklanan enflasyon yerine beklenti enflasyonuna endekslenen ve neredeyse bir barınma sorununa neden olan fahiş kiralara getirilen yüzde 25'lik artış sınırı, konut sahiplerini zam için farklı yollara yöneltiyor. 

Ev kiralarında fahiş artışa düzenleme kapıda! Detaylar belli oldu!

Fırsatçı konut sahiplerine ve fahiş konut kiralarına karşı yeni bir adım atılıyor. Geçici zam kısıtlaması, tavan belirlenmesi ve 5 senesini tamamlayan kiracıdan rayiç tutar talep etme süresinin 8seneye yükseltilmesi talep ediliyor...

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Kiracılardan kiralık ev dönemi!

Yüksek kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kirasını ödemekte güçlük çekenler, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı...

Konutta 'eşyalı ev' kurnazlığı!

Aşırı göç ve kentsel dönüşüm kiralık konut fiyatlarında yükselişe neden oluyor. “Çocuğum oturacak” bahanesi ve açık artırma usulünden sonra bazı konut sahipleri, şimdi de daha yüksek kira bedeli için evlerini eşyalı hale getiriyor. Böylece kiralar en az 1000 TL daha artıyor.

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Kiralık ev arayışları arttı!

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, geçmişte emlak arayanların üçte birinin kiralık, üçte ikisinin satılık konut aradığına, fakat bu sene bu oranların eşitlendiğine dikkat çekti. Tandoğan, bu talebin bu şekilde süreceğini dile getirdi.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde, yükselen ev fiyatlarının artışında yatan sebebi kaleme aldı.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul’da kiralık ve satılık ev fiyatlarında son bir senede büyük bir yükseliş kaydedildi. Bir sene öncesine kadar bin 500, 2 bin TL seviyesinde evlerin kiralanabildiği İstanbul’un birçok semtinde boş konut kalmadı.

Kiralık ev probleminin temelinde ne var? 

İstanbul'da kiralık ev sorunu gitgide büyüyor. Ev arayanlar hayalindeki evi bulsa da evleri kiralamakta zorluk çekiyor. Peki, kiralık ev sorununun temelinde ne yatıyor? İşte detaylar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında rekor artış!

İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku mevcut. Son zamanlarda artan kira fiyatları gündemden düşmüyor. Merkezi yerlerde konumlanan evlerin kiralarının ortalama en az 3 bin TL'den başlarken, konut fiyatları da yüzde 30 arttı.

2 bin TL'nin altında kiralık ev kalmadı!

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kiracıların 2 bin Türk Lirası tutarındaki bir konutu kiralayabilmeleri için ceplerinde en az 10 bin TL para olması gerektiğine dikkat çekti. Salim Taşçı, kira fiyatlarına ve kira fiyatlarında yükselişin nedenlerine ilişkin konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

Son dönemde yükselişe geçen kira fiyatlarından sonra ev sahibi-kiracı sürecinde yeni bir dönem başladı. Bazı ev sahipleri, 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. İşte detaylar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ev sahipleri bile bilmiyor! Kiralar arttıkça fırsatçılık hat safhaya çıktı!

Kira fiyatları arttıkça yeni fırsatçılık yolları keşfedilmeye başlandı. Sektör temsilcileri bu yöntemlerden ev sahiplerinin de haberinin olmadığını aktardı. İşte detaylar!

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

İşte kiralar bu sebep ile düşecek! Ev sahipleri çok pişman!

Artan ev kiraları ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar rekor sayıya ulaştı. Uzmanların öngörüleri ise ev sahiplerinin bu durumdan sıkıldığı ve bu sebep ile kira fiyatlarında düşmeye gidecekleri yönünde. İşte detaylar…

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

İstanbul'un merkezinde kaçış başladı! Kiralar uçtu, şehir içi göç arttı!

Ev kiralarındaki yükseliş, Nisan ayında yeni bir rekora imza atarken şehir içi göç dalgasının da hızlandığı görüldü. Yaşadığı merkezden daha uygun fiyatlı çeper ilçelere taşınanlar ve merkezde kendi konutunu daha yüksek kiraya vererek çeperlerde oturmayı seçenler bulunuyor. 

ev kiraları arttı mı Haberi

ev kiraları arttı mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracı ve kiralayan ihitlaflarına değinerek, kiracıların ödemelerini nasıl yapmaları gerektiğini kaleme aldı. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, kiracı olduğunu aktararak ev sahiplerinin mülklerini daha yüksekten kiraya vermek için oluşturdukları tahliye nedenlerinden birine değindi. Ev sahiplerinin bir kısmının banka hesabını kapattığını aktaran okuyucu, kira ödenemeyince ‘kiracı kira ödemedi’ diye tahliye davası açmayı planladıklarını belirtti. Okuyucu böyle bir durumda kiracının ne yapabileceğini sordu. 

Son zamanlarda kiracı ve kiralayan ihtilafları oldukça yaygınlaştı. Bu ihtilafların artmasının sebebi, mevcut kiracıdan yüksek kira alınamayacağı düşüncesiyle mülk sahiplerinin kiracılarını çıkarıp daha fazla kira bedeliyle kiralama yapmak istemesi oldu. 

Peki banka hesabını kapatıp kirayı ödenmemiş gibi gösteren ev sahibi için ne yapılabilir? Kiracıların hakları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Posta Gazetesi...