19 / 04 / 2024

ev kiraları son durum

ev kiraları son durum

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, kira yükselişlerinin engellenmesi amacıyla TBMM'de acil olarak atılacak adımların değerlendirilmesinin gerektiğine dikkat çekti. 

Dövizdeki düşüş konut kiralarını nasıl etkileyecek?

Türk Lirası'nın değer kazanması ile beraber başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. 

Konutta fahiş kira sorunu çözülecek!

Yüksek kira artışlarının sebeplerinin araştırılarak yaşanan mağduriyetleri giderecek önlemler alınması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

Konutta fiyat artışı devam edecek!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Uzmanlar ise sektörde hiperenflasyon endişesinin olduğunu dile getiriyor. 

Konut sektöründe döviz korkusu!

Dikencomtr yazarlarından Burak  Boyoğlu bugünkü köşe yazısında konut dövizin konut sektöründeki etkilerini kaleme aldı.

Sosyal konutlarda kitle üretimine geçilmeli!

Rizeninsesinet köşe yazarlarından Mustafa Semih Arıcı bugünkü köşe yazısında konut fiyatlarındaki artışa karşı yapılacakları kaleme aldı. 

Konut fiyatları neden arttı?

Konut fiyatlarında artış hız kesmiyor. Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, gayrimenkul fiyatlarında yükselişin nedenini anlattı. 

Konut ve kira sorunu nasıl ortadan kalkacak?

Starcom yazarı Halit Keskin kaleme aldığı köşe yazısında konut ve kira sorununu değerlendirdi. 

Konut ve kira fiyatları nasıl düşer?

Tüm Türkiye'de artan konut ve kira fiyatları karşısında vatandaşlar çözüm bekliyor. Peki, bu fiyat artışı nasıl engellenebilir?

Yüksek konut fiyatları sonrası gecekondu tehdidi!

Son zamanlarda ev fiyatlarında meydana gelen artış dar gelirli vatandaşları gecekondu inşa etmeye yöneltti. 

Artan konut fiyatları dar gelirleri zorluyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugün kaleme aldığı yazısında konut fiyatlarını değerlendirdi.

Kira artışları diğer ülkelerde ne durumda?

Kira fiyatları ve konutta stok azlığı tüm dünyayı etkisi altına aldı. Özellikle Berlin'de kiralık ev sorunu git gide büyürken diğer Avrupa ülkeleri vatandaşları da aynı sorundan müzdarip. 

Ev sahibi olmak hayal mi oldu?

Son zamanlarda artan fahiş fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak zorlaştı. Konuyu değerlendiren Prof. Dr. Şen, “Konuta erişimde bir sorun var”  açıklamasını yaptı. 

Yükselen kiralar fırsatçılara yaradı!

Kiraların yükselmesiyle beraber bazı ev sahipleri kendilerini emlakçı gibi göstermeye bu nedenle kira tutarında komisyon talep etmeye başladı. Uzmanlar ise bu fırsatçılara karşı kiralık ev arayanları uyarıyor.

Ev alacaklara son dakika 120 ay vade fırsatı! İş Bankası konut kredisi tek tek hesaplandı! İşte İş Bankası konut kredisi

Vatandaşlar, birikimlerinin üstüne çektikleri konut kredisi ekleyerek ev alıyor. Bu kapsamda İş Bankası, son dakika güncel konut kredisi faizlerini kalem kalem açıkladı. İşte İş Bankası konut kredisi hesaplama 2024...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Ev alacaklara son dakika müjdesi! Uzmanlar açıkladı: Konut alacaklar beklemesin!

Konut arzındaki düşüş fiyatları etkiliyor. Ev alacaklar, konut kredisine erişim, faizler, yüksek kiralar sebebiyle düşünüyor. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar... 

Kiracılar tedirgin! Temmuz ayında son bulacak! Artık bu oranlar uygulanacak!

Ev kiralarında azami olarak belirlenen yüzde 25 artış sınırı uygulaması, 2 Temmuz 2023 tarihinde son bulacak. Peki ev kiraları ne olacak? İşte detaylar!

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

Fahiş şekilde artan ev kiraları sebebi ile son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikler çoğaldı. Peki, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmediği ve sahip olduğu haklar neler? İşte detaylar…

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 241, kiralar yüzde 145 arttı! İstanbul'da değeri en çok artan ilçeler hangileri?

İstanbul'da ev fiyatları son 1 senede yüzde 241, kira bedelleri ise yüzde 145 yükseldi. Peki İstanbul'da konut fiyatları kaç lira? İstanbul'da ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte İstanbul'daki ev fiyatlarında son durum...

İşte kiralar bu sebep ile düşecek! Ev sahipleri çok pişman!

Artan ev kiraları ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar rekor sayıya ulaştı. Uzmanların öngörüleri ise ev sahiplerinin bu durumdan sıkıldığı ve bu sebep ile kira fiyatlarında düşmeye gidecekleri yönünde. İşte detaylar…

ev kiraları son durum Haberi

ev kiraları son durum

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, son bir senede yüzde 200'leri geçen kira yükselişlerinin engellenmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu ve Türkiye'deki hane gelirlerinin yüzde 61'inin kira için harcandığını vurguladı. 

“4 bin 253 lira maaş alan bir asgari ücretli, 2 bin 594 lirasını ev kirasına ödemek zorunda kalıyor" şeklinde konuşan Osman Budak, vatandaşın elinde geriye kalan tutarın yeterli olmadığının altını çizdi. 

Peki konut kiralarındaki fahiş artışların önüne nasıl geçilecek? İşte Osman Budak ve CHP Milletvekillerinin imzasıyla sunulan o önergenin detayları...

Dünya'da yer alan habere göre; Osman Budak ve CHP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na verilen  araştırma önergesinin gerekçesi de dikkat çekti. İşte o gerekçede yer verilen açıklamalar: 

Alanya’da yüzde 240, Sarıyer’de yüzde 227 arttı