25 / 04 / 2024

ev masraflarını kimler öder

ev masraflarını kimler öder

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evlerde çıkan masrafların kimler tarafından ödendiği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Gulu Lalvani, Bodrum'dan ev satın aldı!

Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki taş evlerin fiyatları, milyonlarca liraya çıktı. Serdar Bilgili’nin yaptığı sitedeki bir evi Gulu Lalvani 770 bin euro yani 6 milyona ev satın aldı.

Faizsiz ev almanın şartları neler?

Ev sahibi olmanın farklı yolları bulunuyor. Tasarruf birikimi yapabilir, bankalardan konut kredisi çekebilir ya da farklı yöntemleri bulunan aracı kurumlarla, faiz sistemine bulaşmadan ev satın alabilirsiniz. Peki faizsiz ev sahibi olmanın şartları neler?

Korona ev fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Korona krizinin ardından varlık fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki korona ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte tüm merak edilenler...

Krediyle zarar etmeden nasıl ev alınır?

Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle birikimi olmayan ama ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredilerine yöneldi. Vatandaşlar konut alırken zarar etmeden nasıl ev alacaklarını merak ediyor. İşte, evde zarar ettirmeyen 10 tüyo…

TOKİ'den nasıl ev alınır 20 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konutlar inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır? TOKİ'den ev alabilmek için hangi şartlar gerekli? İşte merak edilen tüm detaylar...

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.

Priyanka Chopra: Ev satın almak yapılacaklar listemde!

2000 yılında Dünya Güzellik Yarışması birinci olan Bollywood oyuncusu Priyanka Chopra, yapılacaklar listesinde ev satın almak olduğunu açıkladı.

Ev satın alırken dikkat edilecekler!

Konut kredi faizlerinin düşmesi ve verilen teşvikler konut sahibi olmayı kolaylaştırdı. Peki ev satın alırken dikkat edilmesi gerekenler neledir?

Karaman'dan ev almanın tam zamanı!

Tamamlanmış ev stoklarının azaldığını söyleyen Emlak Reyonu Yöneticisi Yunus Selçuk, değer artışı yaşanmadan ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

ev masraflarını kimler öder Haberi

ev masraflarını kimler öder

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bugünkü köşesinde evlerde çıkan masrafların kimler tarafından ödendiği sorusunun yanıtını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Apartmanımızın su deposu temizliği ile tıkanan kanalizasyonun açılma bedelleri kiracıdan mı yoksa ev sahibinden mi alınmalıdır?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Kiracının da olduğu bir bağımsız bölümün bulunduğu anayapıda doğal olarak masraf gerektiren birtakım bakım ve onarım yapılacaktır. İşte bu masrafa kimlerin katlanacağı hususu kiracı ile kiralayan arasında ihtilafa yol açmaktadır. Herhangi bir yerde tek tek sayılmış halde 'şu masraflar kiracının şunlar da kiraya verenindir' diye bir liste bulamazsınız.

Bu husus genel hatları ile belirlenmiştir. Anayapının ortak mahal ve tesislerinde yapılacak bakım ve onarım masrafları kiraya verene aittir. Bunu destekleyen bir kural da şudur; kiraya veren kiralananı...