19 / 04 / 2024

ev satışları arttı mı 2021

ev satışları arttı mı 2021

Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, "Döviz kurundaki ani yükselişte dövizini bozduranlar, gayrimenkule yöneldi" dedi.

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

ABD’de 2. el konut satışları yerin dibine girdi! 2010 yılından beri böylesi görülmedi!

ABD'de mevcut ev satışları Aralık ayında aylık bazda yüzde 1,5 düşerek yüksek mortgage faiz oranlarının vurduğu Kasım 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

Kocaeli'de ev satışları yüzde 30 azaldı!

Kocaeli'de Ağustos ayında konut satışları geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 30 azalarak  3 bin 416 olarak kaydedildi. 

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Koronavirüs salgını sonrasında ilgi odağı olan müstakil ev satışlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Bu dönemde müstakil evler ve prefabrik ev satışları iki kat arttı. 

Konut satışlarına yabancı dopingi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs 2021'e ilişkin ev satış verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye'de ev satışları Mayıs 2021'de, 2020 Mayıs'a göre yüzde 16.2 oranında artış gösterdi. Mayıs 2021'de 59 bin 166 ev satıldı. Sektör temsilcileri konut satış verilerini değerlendirdi...

ev satışları arttı mı 2021 Haberi

ev satışları arttı mı 2021

Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, gayrimenkul sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Pusula Haber'den Mine Doruatlı'nın haberine göre; Mart'ta Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirlerin aşamalı şekilde gevşetilmesiyle hafta sonu yasaklarının kaldırılmasının, direkt olarak konut satışlarını artırdığına dikkat çekti. Aksay, "Döviz kurundaki ani yükselişte dövizini bozduranlar, gayrimenkule yöneldi. Yabancıya konut satışı arttı. Ülkemize olan güvenin, artarak devam edeceğinden kuşkumuz yok" diye konuştu.

ARTIŞ OLDU

Aksay, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamada faiz, döviz ve salgın üçgeninde sıkışan gayrimenkul sektöründe Mart ayında kısmen de olsa artış yaşandığına vurgu yaparak şunları kaydetti: 

"Geçtiğimiz ay yüksek dalgalanmalar yaşanan döviz piyasasında gerçekleşen kâr realizasyonları ve hafta sonu kısıtlamalarının nispeten gevşetilmesi satışların artış göstermesindeki temel etkenler oldu" dedi. Bitmiş ve hazır konutların, dövizdeki ani yükselişi değerlendirerek...