26 / 04 / 2024

ev satışları nisan 2015

ev satışları nisan 2015

Türkiye genelinde konut satışları nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 artarak 119,317 adet oldu. Yabancılara satışta nisanda ilk sırayı 584 konut ile İstanbul aldı. İstanbul’u Antalya, Bursa, Aydın, Mersin, Sakarya izledi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut satışları dibi gördü, ev sahipleri pazarlığa oturdu!

Yükselen konut fiyatlarında sonra satışlar çakıldı. Konut satışlarında beş aydır gerileme devam ederken evini elden çıkarmak isteyen ev sahipleri geri adım atmaya başladı. ‘Alıcı pazarı’ döneminin başladığını söyleyen sektör temsilcileri 2. el konut satışlarında pazarlık marjının yükseldiğini kaydet

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı! Yerli müşterilerden yoğun alışveriş!

BMD'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı. İşte o veriler...

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 3,4 azalışla beklentilerin altında kaldı.

2. el online oto pazarında Nisan ayında satışlar yüzde 10 azaldı!

Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azaldı ve 172 bin 450 adet şeklinde oldu.

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

AB'de yeni otomobil satışları nisanda yüzde 17,2 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB ülkelerinin nisan ayına dair yeni otomobil tescil verilerini duyurdu. Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, nisan ayında yüzde 17,2 yükselerek 800 bini geçti.

Konut satışları yüzde 35,6 azaldı! 2023 Nisan'da 85 bin 652 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652 oldu.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ev satışları nisan 2015 Haberi

ev satışları nisan 2015

Türkiye genelinde nisanda 119 bin 317 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 42,7 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde geçen ay 119 bin 317 konut satışı gerçekleştirildi.


İSTANBUL İLK SIRADA

İstanbul 23 bin 197 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,4) sahip olurken, bu şehri 14 bin 1 konut satışı (yüzde 11,7) ile Ankara, 7 bin 669 konut satışı (yüzde 6,4) ile de İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller ise sırasıyla 15 konut ile Hakkari, 19 konut ile Ardahan, 48 konut ile de Muş ve Bayburt oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları nisanda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 96,5 artış...