28 / 03 / 2024

Ev vergisi beyannamesi

Ev vergisi beyannamesi

Emlak vergisi kanununa göre yeni gayrimenkul satın alan kimselerin, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Ev vergisi beyannamesinin ne zaman verilmesi gerekiyor? İşte ev vergisi beyannamesi örneği...

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Kira gelir vergisi beyannamesi 2017!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin ödemeden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler bu sene 27 Mart'a kadar veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi 2017..

Ev vergisi ne kadar ödenir 2017?

Gayrimenkul sahipleri 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Peki, ev sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyecek? Ev vergisi ne kadar ödenir 2017?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2017!

Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin sene sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor. Beyannameler ilçe belediyesine veriliyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmaz satışının yapıldığı senenin sonuna kadar yeni malikin emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Buna göre, beyannameler 31 Aralık'a kadar verilecek.. İşte 2017 yılında yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi örneği..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün!

Kira gelir vergisi, taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödüyor. Vergi için mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün!

Kira geliri için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre, hala beyannamelerini vermemiş mükelleflerin kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir sahibi olan kimseler ödüyor. Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi için beyannamelerin verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün kaldı..

Ev vergisi beyannamesi Haberi

Ev vergisi beyannamesi

Ev vergisi beyannamesi!

Ev satın alanların yapmaları gereken işlerden biri de, belediyeye beyannamede bulunmak. Emlak vergisi kanununa göre yeni gayrimenkul satın alan kimselerin, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor.


Ev vergisi beyannamesi en geç gayrimenkulün tapusunun alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Eğer alınan gayrimenkulün inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra yine o yıl içinde beyanın verilmesi gerekiyor.


Ev vergisi bildirimi örneği:


...... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.......  İL-İLÇE-BELDE



Emlak Vergisi Sicil No: ..........

Vergi Kimlik Numarası: ...........


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile Sıra No

Sıra No


İKAMET ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

Dire No

İl - İlçe


İŞYERİ ADRESİ

Mahalle/Semt

Cadde/Sokak

Kapı No

İl-İlçe

Telefon


Ev vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

1. Belediye sınırları veya mücavir alanlar içinde ise Belediyenin adı 

2. Bulunduğu köy veya mahallenin adı

3. Cadde veya sokağı (değer bakımından farklı bölgede ise farklı bölgenin...