23 / 04 / 2024

ev yapmak için gerekenler

ev yapmak için gerekenler

İnşaat maliyetlerindeki artışlarla ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa bedeli hariç yapım maliyeti ev tipi yapılarda 85 bin, apartmanlarda ise 77.5 bin YTL'ye ulaştı.

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Yatırım yapmak için can atanlar beklesin! İslam Memiş altın fiyatları için kritik açıklama yaptı!

Gram altın 1650 TL seviyesini geçerek rekor kırarken yatırım yapmak için can atan vatandaşlara İslam Memiş'ten uyarı geldi. Bekleyin...

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Ev alacaklara müjde! Yeni uygulama için geri sayım başladı! 0,69 faizli kredi geliyor!

Durma noktasına gelen konut satışlarını canlandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan yeni uygulama için geri sayım başladı! Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev alacaklar için 0,69 faizli kredi geliyor... İşte ev alacakların yüzünü güldüren kampanya ile ilgili detaylar...

Bir asgari ücretli ev alabilmek için kaç yıl çalışmalı? 2+1 evlerin fiyatları ne kadar yükseldi? Ev alacaklar dikkat!

BETAM, asgari ücretlinin 2+1, 90 metrekarelik bir ev sahibi olabilmesi için birikim yapması gereken süreyi belirledi. Peki asgari ücret ile kaç yılda konut sahibi olunur? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

ev yapmak için gerekenler Haberi

ev yapmak için gerekenler

TÜİK verilerinden yapılan hesaplamaya göre ocak-haziran döneminde yapı ruhsatı alınan bir daireli ikamet amaçlı binaların toplam değeri 1 milyar 33 milyon YTL oldu. Toplam yüzölçümü 2 milyon 222 bin 186 metrekare olan bu binalarda arsa bedeli hariç metrekare maliyeti 465 YTL olarak belirlendi. Metrekare maliyeti geçen yılın eş dönemine göre yüzde 7.6 arttı. Bu binalarda geçen yılın ilk yarısında 179 metrekare olan ortalama daire büyüklüğü ise bu yıl aynı dönemde 183 metrekare düzeyinde gerçekleşti. Buna göre söz konusu binalarda ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa hariç yapım maliyeti 85 bin YTL'ye geldi. Daire büyüklüklerindeki artışın da etkisiyle ortalama daire maliyetinde yüzde 9.6 artış yaşandı.

Birim inşaat maliyetine göre bir daireli ikamet amaçlı binalarda 100 metrekare büyüklükteki...