28 / 03 / 2024

ev yapmak kaçça mal olur

ev yapmak kaçça mal olur

İnşaat maliyetlerindeki artışlarla ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa bedeli hariç yapım maliyeti ev tipi yapılarda 85 bin, apartmanlarda ise 77.5 bin YTL'ye ulaştı.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

6 Şubat'ın yıl dönümünde aradan bir yıl geçmesine rağmen başta barınma olmak üzere bölgede temel sorunlar hala daha sürüyor. Depremzedelerin çadır ve konteynerlarda kaldığı Osmaniye'de TOKİ'nin yaptırdığı evleri açık artırmada sattığı ve bazı kişilerin 3-4 ev aldığı kaydedildi.

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? 1 Ocak'ta AVM'ler kaçta açılacak 2024?

Yılbaşı dolayısıyla 31 Aralık 2023 ve 1 Ocak 2024 alışveriş merkezleri (AVM) çalışma saatleri araştırılıyor. ''AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024'' sorusunun yanıtı alışveriş merkezine gitmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki AVM'ler 1 Ocak'ta kaçta açılacak 2024?

İnşaat maliyeti nedir? 100 metrekare ev kaça mal olur?

Ağustos ayında temmuza göre inşaat maliyet masraflarında kademeli artış devam ediyor. Yüksek enflasyon ve faiş artışlar ve dolardaki yükselişe bağlı olarak inşaat maliyetleri de artarak devam ediyor.

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Arsa alıp ev yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu. Bu kapsamda devlet arazilerini imara açarak satışa çıkaracak. İşte detaylar...

2+1 konteyner ev ne kadar? Hemen teslim konteyner ev 1+1 kaç lira? İşte Eylül 2023 fiyat listesi...

Bağına bahçesine ev yapmak isteyen vatandaşlar inşaat malzeme fiyatlarının artmasından sonra diğer alternatiflere yöneldi. Bu kapsamda en çok konteyner evler tercih ediliyor. Peki, konteyner ev fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Ev sahipleri dikkat: Bunları yaparsanız cezası var! Kiracılar siz de bu detayları gözden kaçırmayın!

Kiracıların tek sorunu artık istenen fahiş kiralar olmaktan çıktı. Ev sahiplerinin istekleri şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Tek katlı prefabrik ev ne kadar? 1+1 prefabrik ev fiyatı kaç lira?

Beton ev yerine prefabrik ev almak isteyenler güncel fiyatları merak ediyor. Peki, Tek katlı prefabrik ev ne kadar? 1+1 prefabrik ev fiyatı kaç lira? İşte detaylar...

Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 2+1 ev fiyatları kaç TL? İşte 22 Haziran 2023 fiyat listesi

Betonarme evlere göre daha uygun fiyatlı olan prefabrik evler son zamanlarda yoğun talep görüyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 2+1 ev fiyatları kaç TL? İşte detaylar... 

Prefabrik ev fiyatlarında indirim var mı? 50 metrekare prefabrik ev yaptırmak kaça mal olur?

Prefabrik evler kolay kurulum ve monte ediliyor. Bundan dolayı da bu yapılar sıkça tercih edilmektedir. Bu yapıların fiyatları kullanılan malzeme ve metrekaresine göre farklılık göstermektedir. İşte merak edilenler!

2+1 prefabrik evlerde dev kampanya! 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları kaça satılıyor?

Prefabrik evler özellikle Kahramanmaraş’ta yaşanan acı depremlerden sonra gündem sahnesine bir kere daha çıktı. Prefabrik evler pratik kategorideki yapılar olduğu için sık sık konuşulabiliyor. Özellikle fiyat aralığı araştırılmaktadır.

280 bin TL’ye 2+1 prefabrik ev fırsatı! 50 metrekare prefabrik ev kaça mal olur?

Prefabrik evler, yapılışı bakımından pratik konut tipleri arasında yer almaktadır. Peki bu konutların fiyat aralığı nedir? İşte metrekare metrekare prefabrik ev fiyatları!

ev yapmak kaçça mal olur Haberi

ev yapmak kaçça mal olur

TÜİK verilerinden yapılan hesaplamaya göre ocak-haziran döneminde yapı ruhsatı alınan bir daireli ikamet amaçlı binaların toplam değeri 1 milyar 33 milyon YTL oldu. Toplam yüzölçümü 2 milyon 222 bin 186 metrekare olan bu binalarda arsa bedeli hariç metrekare maliyeti 465 YTL olarak belirlendi. Metrekare maliyeti geçen yılın eş dönemine göre yüzde 7.6 arttı. Bu binalarda geçen yılın ilk yarısında 179 metrekare olan ortalama daire büyüklüğü ise bu yıl aynı dönemde 183 metrekare düzeyinde gerçekleşti. Buna göre söz konusu binalarda ortalama büyüklükteki bir dairenin arsa hariç yapım maliyeti 85 bin YTL'ye geldi. Daire büyüklüklerindeki artışın da etkisiyle ortalama daire maliyetinde yüzde 9.6 artış yaşandı.

Birim inşaat maliyetine göre bir daireli ikamet amaçlı binalarda 100 metrekare büyüklükteki...