26 / 04 / 2024

eve haciz işlemleri

eve haciz işlemleri

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Haciz işlemleri 2014!

Borçlunun borcunu ödememesine bağlı olarak, alacaklı da alacağını haciz yolu ile tahsil edebiliyor. Haciz ile ilgili esaslar, İcra ve İflas Kanunu'nda düzenleniyor. İşte haciz işlemleri 2014..

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

Haciz işlemleri kaç günde başlar?

Alacaklılar, borçlu kimseden alacağını tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki haciz işlemleri kaç günde başlar? Haciz işlemleri nasıl yapılır?

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haczin gerçekleşebilmesi için alacaklının İcra müdürlüklerine talepte bulunması gerekiyor. Ödeme emrine rağmen borç ödenmezse hacze gidiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Haciz işlemleri hakkında duyuru!

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

İpotekli eve haciz konulur mu?

Kredi kullanılarak alınan eve banka borç ödenene kadar ipotek koyuyor. Peki, ipoteği mevcut olan bir eve farklı borçlar veya sebepler nedeni ile haciz gelebilir mi? İpotekli eve haciz konulur mu?

Eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması işlemine haciz deniyor. Peki, eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

eve haciz işlemleri Haberi

eve haciz işlemleri

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Haciz süreci, İcra ve İflas Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunen,  Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.


1. Haciz işlemi nasıl başlar?

Alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor.


2. Haciz işlemi hangi hallerde başlatılabilir?

Alacaklı ve borçlu ilişkisinde; Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkul mallara konularak, alacaklıya olan borç ödeniyor.


3. Haciz ne zaman başlar?

İcra dairesi talepten nihayet üç gün içinde...