28 / 03 / 2024

Evergrande borçları

Evergrande borçları

Çin, gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi kontrol edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi gündemine aldı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığı açıklandı.

Çinli emlak devi Evergrande'nin ödemeleri için son gün!

Çinli emlak devi Evergrande'nin ödemelerini yapması için verilen 30 günlük süre bugün sona eriyor. Piyasalarda Evergrande tedirginliği devam ediyor...

Evergrande temerrüde düşmekten kurtuldu!

Borç krizi yaşayan Çinli Evergrande, tahvil kupon ödemesini bazı yatırımcılarına gerçekleştirdi.

Evergrande temerrüde düştü mü?

Borç krizinde olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande, vadesi dolan borçlarının ödemesini gerçekleştiremedi. Evergrande ile ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. 

Çinli emlak devi Evergrande, tahvil ödemesini yapamadı!

Evergrande'nin dolar cinsi tahvillerinin bulunduğu bazı yatırımcılara, vadesi gelen kupon ödemeleri yapılamadı. 

Evergrande'nin patronuna 'borçları kişisel servetinden öde' önerisi!

Çinli yetkililer, Evergrande’nin patronu milyarder Hui Ka Yan’a, kişisel servetini şirketin artan borç krizini hafifletmek amacıyla kullanmasını söyledi.

Çinli emlak devi Evergrande temerrütten kurtuldu!

Çinli Evergrande Group, kupon ödeme vadesi 23 Eylül tarihinde sona eren dolar cinsinden tahvilin ödemesi için bugün para aktardı. Eğer bu yapılmasaydı şirket resmen temerrüte düşecekti, şimdi ise Evergrande hisseleri yüzde 5.4 değerlendi. 

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Evergrande krizini gayrimenkul şirketlerinin sınırlandırılması getirdi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tuğrul Belli bugünkü köşesinde Çin’in 2. en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande'nin kriz sürecini kaleme aldı. İşte Tuğrul Belli'nin 'Asıl sorun Evergrande değil Çin’in sürdürülemez büyüme stratejisi' başlıklı yazısı...

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin borç krizi piyasalara yayılıyor!

Çinli emlak devi Evergrande’nin borç krizi piyasalarda tedirginlik yaratırken bütün borsalarda satış dalgasına neden oldu. Borsalarda satış dalgası yaşanırken; piyasalar şirketin içinde olduğu zor durumun diğer sektörlere yayılıp yayılmayacağını takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Sosyal medyada başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan KYK borçlarına gelen aşıır zamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de konuyla ilgili konuşan Erdoğan, gençlerin merak ettiği konular hakkında konuştu.

KYK borçları hakkında son gelişmeler! Bakan Kasapoğlu duyurdu! KYK borçları siliniyor mu?

KYK borçlarının silinip silinmeyeceği gündemde yer alan konulardan biridir. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı. İşte detaylar!

KYK BORÇLARINDA SON DURUM! KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına düzenleme mi yapılacak 2022?

KYK kredi alanlar Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan gelecek habere kilitlendiler. KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar!

10 bin TL’nin altındaki borçlar siliniyor! Bakan resmen açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 10 bin TL'nin altındaki borçların silineceğini duyurdu.

GSS prim borçlarına af geliyor! Kimler yararlanacak? İşte detaylar…

Meclis'e gönderilen Sağlık Torba Kanun Teklifi’yle Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının bir kısmı siliniyor. İşte detaylar...

Galatasaray borçlarını Florya projesiyle kapatacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yıllık olağan mali genel kurulda yaptığı açıklamada  "Florya'daki projeyle banka borçlarımızı 3 senede kapatmayı ümit ediyoruz" dedi.

Borcu olanlar dikkat! Açıklama geldi: Tüm borçlar tek seferde siliniyor…

ING Bank, Yapı Kredi, Aktif Bank ve QNB Finansbank’tan açıklama geldi. Kredi kartı ve kredi borcunu kapatmak isteyenlerin bu son şansı olabilir. Biriken borçları yeniden yapılandırmak ve daha uygun faiz oranları ve vade seçenekleriyle ödemek isteyenlere önemli fırsat veriliyor.

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Sitelerde aidat borçlarından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borçlarını kaleme aldı.

Aidat borçları silinebilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından ya Armutçu bugünkü köşe yazısında apartmanlardaki aidat borçlarının silinip silinmediğini kaleme aldı...

Emlak vergisi borçları yapılandırma için başvuru süresi uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmasında son gün  30 Eylül oldu.. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borçları yapılandırmasında son günler!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırmada son günlere girdik. Peki yapılandırma yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Elif Ece Uzun borçları nedeniyle evini sattı!

Eşi Mehmet Uzun ile boşanma aşamasında olan manken Elif Ece Uzun'un borçları nedeniyle evi ve arabasını sattığı öğrenildi.

Evergrande borçları Haberi

Evergrande borçları

Çin, gayrimenkul sektöründeki krizi kontrol altına edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi değerlenirmeye aldı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; dün Çin'in borç krizinde olan gayrimenkul şirketi Evergrande Group tahvil sahipleri için ilk borç yapılandırma planını altı ay içinde açıklamayı hedeflediğini belirtilmişti. 

İsmini vermek istemeyen bir şirket yöneticisinin Hong Kong'ta yatırımcılara gerçekleştirdiği açıklamaya göre, şirketin finansal danışmanlardan alacağı destekle yerli ve yabancı yatırımcı fark etmeksizin bütün tahvil sahiplerine eşit davranacağı ifade edildi. 

Geçtiğimiz hafta bazı yabancı tahvil sahipleri şirketi düzenlemeleri uygulamamakla suçlamış, Evergrande ise daha sonra bir açıklamada bulunarak sabırlı olunmasına ilişkin çağrı yapmıştı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri...