19 / 04 / 2024

evimiz nasıl olmalı

evimiz nasıl olmalı

www.emlakkulisi.com'un konut uzmanı Ediz Giray Türkiye'de ilk kez ev alırken veya kiralarken aile reisi, anne ve çocuklar için nelere dikkat edilmesi gerektiğini kaleme aldı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, hazır betonun kalitesine yönelik asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Doğru alınmamış beton numuneleri yanıltıyor! Standartlara uygun beton nasıl olmalı? 

2023 yılı için yatırımcılara mesaj var! Portföy ağırlığınız böyle olmalı! İşte detaylar!

Yatırımcıları 2023 yılında ne bekliyor? Yatırımcıların 2023 yılında portföyleri nasıl olmalıdır? İşte bu soruların yanıtı!

Vergi dilimi sorunu nedir? Maaşları nasıl etkiliyor? Nasıl çözülür?

Vergi dilimi sorunu işçi sendikaları tarafından sıklıkla dile getiriliyor ancak hükümet bu çağrıya henüz yeşil ışık yakmış değil. Asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışanın ödediği vergi de artacak ve eline geçen para azalacak. Peki bu sorun nasıl çözülür? İşçilerin talebi ne olmalı?

Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır? Reddi miras dilekçe örneği!

Mirasbırakan tarafından mirasçılara kalan borç miktarının kalan mirastan fazla olması halinde reddi miras davası açılabiliyor. Peki, Reddi miras dilekçesi nasıl olmalı? İşte reddi miras dilekçe örneği...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

En az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında maaş bağlanıyor?

Çalışma hayatının sonunda emeklilik hakkı elde etmek için minimum prim ödemesi ne kadar olmalı, Az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında emekli olunuyor? İşte detaylar...

Kripto para yasası nasıl olmalı?

Ekonomist Dergisi yazarı Abdulkadir Kahraman, kripto para piyasaları için  öngörülen yasanın nasıl olması gerektiğini kaleme aldı. İşte Abdulkadir Kahraman'ın 'Kripto varlıklar için nasıl bir yasa olmalı başlıklı yazısı...

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

evimiz nasıl olmalı Haberi

evimiz nasıl olmalı

Konut alırken ya da kiralarken önceliklere göre tercih yapmak çok önemlidir. Seçimdeki yanlışlıklar mutsuz yaşamları veya beklentilerdeki hayal kırıklığını peşinden getirmektedir. Doğru tercihler hem zaman hem de kaynak israfını önleyeceği gibi önceliklere göre seçimin rahatlığını ve mutluluğunu yaşatacak bizlere. O halde doğru tercih bir aile için hangi ölçülerle sağlanır? Hangi önceliklere önem verilmelidir? Gibi soruların cevaplarını arayalım.

Çekirdek ailenin karı-koca ve bir kız ve bir erkek çocuktan oluştuğunu düşünelim. Aile deki her bireyin bir konuttan beklentileri farklıdır. Zaman içinde karşılaştığımız ailelerin bir konut seçerken tercih önceliklerini ayrıştıralım. Sanırım bu ayrıştırma sizlere de ışık tutacaktır.

Ailenin reisi baba için,

 

Güvenlik? ( deprem, yangın, hırsızlık v.s.)

Otopark?

Satış kabiliyeti ve değer kazanma?

Sosyal...