25 / 04 / 2024

Evin haczedilmesi

Evin haczedilmesi

Taşınmaz mal haczi ile ilgili yasal hükümler İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre hacizli taşınmazın el değiştirmesi halinde 148/a maddesi uygulanıyor. İşte evin haczedilmesi 2014...

Kat irtifaklı tapuda evin kullanım tarihi?

Çok sayıda evin iskanı alınmadan kat irtifaklı tapuyla alındığı ve bu şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu durumda, evin fiilen kullanıldığı tarih, edinme (iktisap) tarihi olarak belirlenir.

Sakarya Erenler Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Erenler Halit Evin İmam Hatip Ortaokulu açılış töreni geniş katılımla gerçekleşti. Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrencilerin yazmış olduğu şiirler okuldu.

Samsun'da evin değerini düşük gösterenlere 2.7 milyon TL'lik ceza!

Samsun'da ev satış işlemleri sırasında tapu harcını az ödemek ve az vergi vermek için evin değerini satış bedelinden daha az gösteren kişileri, 'banka kredileri' ele verdi...

Bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 26 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de açıklandı. Peki, bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

Bir evin inşaat maliyeti nedir?

Mesken, fabrika, hastane, okul, sinema, tiyatro, otel, idare binaları gibi yapıların inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor. Peki, bir evin inşaat maliyeti nedir?

2016 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, 26 Ağustos 2015 tarihinde 66 seri nolu Emlak vergisi kanunu genel tebliği ile açıklandı. Peki, 2016 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü?

Bir apartman içerisinde yer alan mesken sahipleri, kimi zaman evini işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü? İşte yanıtı..

Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Hibe işlemi, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ev nasıl hibe edilir? Evin hibe edilmesi için ne gerekir?

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Malatyalı iş adamı doğduğu evin kapısını makam odasına taktırdı!

Memleketi Malatya'dan henüz dört aylıkken ailesiyle önce İstanbul, daha sonra Bursa'ya taşınan 54 yaşındaki iş adamı, doğduğu evin 200 yıllık ahşap kapısını fabrikasındaki makam odasına taktırdı.

5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Evin Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evin Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Salih Ünlü, Nesih Ünlü ve Mehmet Necat Avcı ortaklığıyla 300 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Bahçelievler 'de kuruldu.

Müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015 nasıl hesaplanır?

Evin haczedilmesi Haberi

Evin haczedilmesi

Evin haczedilmesi 2014!

İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre taşınmazın haczi ile tasarruf hakkı Medeni Kanunun 920 nci maddesi anlamında tahdide uğrar. Sicile kaydedilmek üzere haciz keyfiyeti, ne miktar meblağ için yapıldığı ve alacaklının adı ile tebliğe yarar adresi icra dairesi tarafından tapu siciline bildirilir. 


Adresi değişen alacaklı masrafını vermek sureti ile yeni adresinin tapuya bildirilmesini icra dairesinden istemeye mecburdur.


Hacze yeni alacaklılar iştirak eder veya haciz kalkarsa bu hususlar da tapu siciline haber verilir. 


Hacizli taşınmazın el değiştirmesi hâlinde 148/a maddesi uygulanır. 

I - Taşınmaz haczinin şümulü, 

II - Alacakları rehinle sağlanmış alacaklıların mahfuz hakları, 

III - İdare ve işletme. 


Bir taşınmazın haczi hasılat ve menfaatlerine de şamildir. Haciz taşınmaz kendilerine rehnedilmiş olan alacaklıların 

haklarına halel getirmez. 

İcra dairesi, taşınmaz kendilerine rehnedilmiş olan alacaklılarla kiracılara hacizden haber verir. 

Daire,...