25 / 04 / 2024

evlatlık çocuğa miras kalır mı

evlatlık çocuğa miras kalır mı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kardeşlerim ile birlikte hiç evlenmeyen teyzemin üzerine evlatlık geçtik. Anne ve babamın mirasında hakkımız var mı? Teşekkür ederim.' sorusunu yanıtladı.

Çocuk sahibi ailelere uçuran haber! Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! 1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık! 

1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık verilecek! Çocuğunuz varsa Aile Bakanlığı ödeme yapıyor! Siz başvurun paralar tık diye çocuklara bağlansın! Anasınıfı, ilkokul öğrencileri bu fırsattan yararlanabilecek. İşte bütün ayrıntılar...

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Evlatlık çocuğun miras hakkı var mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kardeşlerim ile birlikte hiç evlenmeyen teyzemin üzerine evlatlık geçtik. Anne ve babamın mirasında hakkımız var mı? Teşekkür ederim.' sorusunu yanıtladı.

Üvey çocuğa miras kalır mı?

Miras hukukuna göre; vefat eden bir babanın her iki eşinden de dünyaya gelen çocuklarına miras kalabiliyor. Peki, üvey çocuğa miras kalır mı?

Evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?

Bir kimsenin ölümü halinde mirasçılarına kalan malvarlığına miras deniyor. Peki, evlatlık mirastan çıkarılabilir mi?

Çamlıca Cami kültürel miras oldu!

Belediye, hizmet verilecek ‘kültürel miras’ nitelikli 34 cami arasına Çamlıca’yı da kattı. CHP’liler, “Açılmadan nasıl tarih oldu?” diye tepki gösterdi.

Çankaya Yıldız Parkı 15 Aralık'ta açılıyor!

Çankaya Yıldız Parkı’nda çalışmalar tamamlandı. 15 Aralık’ta açılışı yapılacak park, görsel güzelliğinin yanı sıra konut ve ticaret alanı açısından yoğun bir bölge olan Yıldız'ın otopark ve yeşil alan ihtiyacını da karşılayacak.

Kırkağaç Terminali yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yenileme çalışması gerçekleştirdi. Terminalin bozulan zemininin yenilendiği çalışmalarda ayrıca terminal binasının iç ve dış cephe boyaması yapıldı.

Ayşegül Yıldız İstanbul ve Almanya’da mimarlık şirketi açtı!

İbrahim Tatlıses’in boşandığı eşi Ayşegül Yıldız işleri büyüttü. İç mimar olan Yıldız, Bursa’dan sonra İstanbul ve Almanya’da mimarlık şirketi açtı.

Manisa Kırkağaç'a çocuk merkezi inşa edilecek!

Uzun zamandır çocuk merkezi yapımı için Kırkağaç’ta yer aradıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yerin bulunduğunu ve çalışmanın kısa bir sürede başlatılacağını müjdeledi.

Emlak İstasyonu Dinamik, Gölcük'te açılıyor!

Türkiye genelinde 15 Franchise ofisi ile hizmet veren Emlak İstasyonu 16. Franchise ofisini Brokerlığını Melek Yıldırım'ın yapacağı Emlak İstasyonu Dinamik, Gölcük'te açılıyor.

Murat Kurum: 6.7 milyarlık hedefimizi aşacağız!

Emlak Konut güvencesi, İntaya, EYG ve İntes ortaklığıyla hayata geçen Adım İstanbul satışta... Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: "Piyasa rahatladı. 6.7 milyarlık hedefimizi aşacağız."

Evde Fırsat modeli 412 milyon liralık satışa ulaştı!

Markalı konut projelerinden evleri alarak havuzda toplayan ve uygun ödeme planlarıyla alıcıya sunan 'evdekitirsat.com' 1 yılda 1.912 dairelik portföye ulaştı. Şuana kadar 412 milyon liralık satışa ulaştı.

evlatlık çocuğa miras kalır mı Haberi

evlatlık çocuğa miras kalır mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kardeşlerim ile birlikte hiç evlenmeyen teyzemin üzerine evlatlık geçtik. Anne ve babamın mirasında hakkımız var mı? Teşekkür ederim.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kardeşlerim ile birlikte hiç evlenmeyen teyzemin üzerine evlatlık geçtik. Anne ve babamın mirasında hakkımız var mı? Teşekkür ederim. l M.A.

Bir kimse evlatlık olarak alındığında evlatlık, evlatlık alanın mirasçısı olur ama evlatlık alan, evlatlığın mirasçısı olamaz. Bu tamam, biliyorum okuyucumun sorusu bu değil, onun sorusu asıl ailesi ile yani biyolojik anne ve babasının mirasçısı olup olmayacağı.

Buna yanıt vereceğim ama evlatlık alanların mirasçılık durumu da çoğunlukla merak edilen bir husustur. Evlatlık ile evlat edinenin aralarında nasıl bir mirasçılık ilişkisi kurulacağı çoğunlukla yanlış değerlendirilmiştir. Bazılarına göre evlat, evlat...