16 / 04 / 2024

evlenmeden önceki konut

evlenmeden önceki konut

Yargıtay, "aile konutu" ile ilgili devrim niteliğinde bir karara imza attı.

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Antalya'da bir önceki yıla göre konut fiyatları arttı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte hayata geçirilen yatırımlar ile bir önceki yıla göre konut fiyatlarında en çok artış yaşanan şehir olduğunu söyledi.

Türkiye Konut Fiyat Endeksi yüzde 1.31 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı (TCMB) Konut Fiyat Endeksi - Ağustos 2013 verilerine göre TKFE, 2014 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,31 oranında artarak 162,74 seviyesine yükseldi.

Türkiye konut fiyat endeksi arttı!

TCMB 2014 Ağustos Konut fiyat Endeksi’ni açıkladı.Türkiye Konut Fiyat Endeksi, 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,31 oranında artarak 162,74 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Konut Fiyat Endeksi yüzde 5 arttı!

Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2014 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,31 artarak 162,74 oldu. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,22 oranında artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 5,19 oranında arttı

Türkiye Konut Fiyat Endeksi arttı! Türkiye Konut Fiyat Endeksi ne demek?

Konut Fiyat Endeksi, 2014 yılı ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,31 artarak 162,74 olarak gerçekleşti. Yeni Konut Fiyat Endeksi de arttı.

ABD'de bekleyen konut satışları yüzde 0.3 arttı!

ABD'de sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışları endeksi Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 0.3 ile beklentilerin altında arttı. Ekonomistler, ikinci el konut satışlarının Eylül'de yüzde 0.5 artmasını bekliyorlardı.

ABD'de yeni konut satışları zirvede!

ABD’de yeni konut satışları eylül'de bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artarak 467 bin adede yükseldi. Yeni konut satışlarının eylülde 470 bin artması bekleniyordu.

Yeni konut fiyatları en çok İstanbul'da arttı!

"Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre yeni konut fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,27. geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,02 arttı.

Türkiye'de yeni konut fiyatları yıllık bazda yüzde 7 arttı!

Reidin ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yannm Ortaklığı Demeğinin (GYODER) 'Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,27, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,02 arttı.

Yeni konut fiyatları yıllık bazda yüzde 7 arttı!

Konut satışlarında gerileme ve faizlerdeki olası yükselmeye rağmen özellikle lüks konutlarda fiyatlar da artıyor. Yeni konut fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.27, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.02 arttı.

Konut fiyatları yüzde 17 arttı!

REIDIN ile GYODER'in 'Yeni Konut Fiyat Endeksi' raporuna göre, yeni konut fiyatları Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.27, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.02 arttı...

Yeni konut fiyatları ne kadar arttı?

Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Eylül ayında bir önceki aya göre %0.27 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre %7.02 oranında; endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise %50.90 oranında artış gerçekleşti

evlenmeden önceki konut Haberi

evlenmeden önceki konut

Yargıtay, "aile konutunun, eşlerin ikisinin birden onayı olmadan satılamayacağına" ilişkin bu düzenlemenin, yeni Medeni Kanun'un yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Ocak 2002'den önce edinilmiş aile konutları için de geçerli olduğuna karar verdi.


Bu durumda, 2002'den önce evlenmiş çiftlerin "aile konutları" da aynı şekilde koruma altına alınmış oldu. Evlilik tarihi ne olursa olsun eşlerden ikisinin de onayı olmadan ailenin oturduğu konut satılamayacak ya da kiralıksa kira sözleşmesi feshedilemeyecek....