29 / 03 / 2024

Evliyken alınan evin paylaşımı

Evliyken alınan evin paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanma aşamasındayız. Ben evlenmeden önce sahip olduğum evimi satıp, onun parasını kullanarak bu daireyi almıştım. Şimdi boşanma durumunda benim eve yaptığım bu katkı göz önüne alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur?

Kişi bir ev satın aldığında birçok konu ile birden uğraşmak ve bazı problemleri çözmek zorunda kalabilir. Ancak eğer alınan evde bir kiracı oturuyorsa ve ev sahibi evine hemen taşınmak istiyorsa asıl büyük sorun burada bulunur. Peki, satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur? İşte yanıtı…

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Evliyken alınan gayrimenkulün paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evliyken alınan gayrimenkulün eşe ve çocuklara paylaşımının nasıl olacağını kaleme aldı.

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

TOKİ'den alınan ev satılır mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) alınan ev satılabiliyor mu? TOKİ'den alınan konutlarda devir ve satış şartları neler?

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

İstanbul’daki binalardan alınan karot örneklerinden 2 bin yıllık deniz kabuğu çıktı!

İstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda deniz kabuğu görüldü.

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Evliyken alınan evin paylaşımı Haberi

Evliyken alınan evin paylaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Eşimle boşanma aşamasındayız. Benim kredi ile aldığım bir dairem var, eşimin de evlilik birliği içinde olduğu için bu daire nedeniyle elde edeceği yüklü bir para bulunuyor. İyi ama ben evlenmeden önce sahip olduğum evimi satıp, onun parasını kullanarak bu daireyi almıştım. Şimdi boşanma durumunda benim eve yaptığım bu katkı göz önüne alınır mı?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Eşimle boşanma aşamasındayız. Benim kredi ile aldığım bir dairem var, eşimin de evlilik birliği içinde olduğu için bu daire nedeniyle elde edeceği yüklü bir para bulunuyor. İyi ama ben evlenmeden önce sahip olduğum evimi satıp, onun parasını kullanarak bu daireyi almıştım. Şimdi boşanma durumunda benim eve yaptığım bu katkı göz...