26 / 04 / 2024

expo 2016

expo 2016

EXPO 2016 Antalya sergi alanının açıldıktan sonraki ilk dört gününde 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor.

Esenler Çocuk Sokağı EXPO'da!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın ilk "Çocuk Sokağı", Türkiye'de ilk kez düzenlenecek EXPO 2016 Antalya'daki yerini aldı. Sergilenecek 38 projeden biri olan Çocuk Sokağı'nın EXPO 2016'da ilgi odağı olması bekleniyor.

Antalya'da 41 tesisin açılışı ne zaman gerçekleştirilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu EXPO 2016’nın açılışı için gelecekleri Antalya’da yapımı tamamlanan 41 tesisin açılışını da gerçekleştirecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO 2016 Antalya’ya katılacak!

EXPO 2016 Antalya’da Hatay rüzgarı esecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi, 13 uygarlığa ve 3 semavi dine ev sahipliği yapmış, kültürü, tarihi ve doğasıyla bir dünya şehri olan Hatay’ı tanıtmak için simülasyon teknolojisini kullanacak.

Türkmenistanlı iş adamlarına Çukurova'ya yatırım çağrısı!

DEİK Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, Antalya Expo 2016’ya katılacak Türkmen iş adamlarını Adana'ya davet ettiklerini belirterek, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çabaladıklarını bildirdi.

Antalya Aksu Berberoğlu Çarşısı boyanıyor!

AKSU İlçe Merkezi'nde yer alan Berberoğlu Çarşısı, belediye meclisinin aldığı kararla boyanmaya başlandı. Aksu Belediyesi, 23 Nisan'da kapılarını açacak EXPO 2016 hazırlıkları kapsamında ilçedeki Berberoğlu Çarşısı'nın boyanması için meclis kararı aldı.

Antalya'ya yapılan yatırımlar şehrin marka değerini yukarıya taşıyacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Dostlar Grubu'nun her ayın ilk perşembe günü düzenlediği toplantının konuğu oldu.

EXPO 2016'nın inşaatı ülke bahçesine zarar verir mi?

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nepal Proje Koordinatörü Binayak Shah ve Nepal Pavilyon Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkililerinin de katılımıyla ülke bahçesi için çalışmalara başladı.

Hakkı Akil: Fransız, EXPO 2016 'ya zenginlik katacak!

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, EXPO 2016 Antalya'ya katılım için Fransız makamlarıyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Fransız bahçesi EXPO'ya zenginlik katacaktır" dedi.

Tayland heyeti EXPO'ya Thai Evi yapacak!

EXPO 2016 Antalya'ya katılım koşullarını görüşmek üzere temaslarda bulunan Tayland heyeti, Thai Evlerinden oluşan bir proje hazırladı.

Muammer Türker, Expo 2016 Sergi Alanı'nı inceledi!

Antalya Valisi Muammer Türker, Expo 2016 Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu. Antalya Valisi Muammer Türker, Aksu'da yapımı devam eden Expo 2016 Antalya Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu.

SAYD'tan EXPO 2016 Antalya'ya tam destek!

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, EXPO 2016 Antalya alanında inceleme yaptı. EXPO 2016 Antalya'nın proje sunumu izletildi ve bilgilendirme yapıldı. Sunumun ardından ise alan gezildi.

EXPO 2016'da Antalya stant açacak!

Alanyalı turizmciler Mehmet Dahaoğlu ve Erhan Yönet, Moskova’da Rus pazarının nabzını tuttu. Temaslarda bulunan ikili, Rus turistlerin geçiş kolaylığını sağlayacak çalışmalar olduğunu söyledi..

EXPO 2016 Antalya Parkı için düğmeye basıldı!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 30 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek EXPO 2016 Antalya Parkı için düğmeye bastıklarını söyledi.

Antalya Meydan-Aksu-EXPO raylı sistem projesi tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceği Meydan-Havaalanı-Aksu-EXPO 2016 Hafif Raylı Sistem Hattı’nın proje çalışmaları tamamlanarak Bakanlar Kurulu’na sevk edildi. 17.8 kilometrelik hatta 15 durak olacak.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

EXPO 2016 düğün salonuna mı çevrildi?

Antalya Aksu'da 1 milyar 720 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen EXPO 2016’nın düğün salonuna çevrildiği iddia edildi.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen EXPO 2016 Antalya alanı için Bakan Faruk Çelik, özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya özelleştiriliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "EXPO 2016 Antalya yeni bir sürece girdi. Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor." şeklinde açıklama yaptı.

Osmangazi, CNR EXPO Emlak Fuarı’nın yıldızı oldu!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatırımcılardan da tam not aldı.

Münir Karaloğlu'ndan Acun Ilıcalı'ya Expo yanıtı!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de ilki düzenlenen EXPO 2016 Antalya'nın 1121 dekarlık alanına Acun Ilıcalı'nın talip olduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Müsiad Expo 2016’nın altın sponsoru Fakir Hausgeräte oldu!

Elektrikli küçük ev aletlerinin öncü markası Fakir Hausgeräte, 9-12 Kasım 2016 tarihleri arasında, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek MÜSİAD Expo’nun altın sponsorlarından oldu…

EXPO 2016 Antalya'da hizmetler tam gaz!

Faruk Çelik "EXPO alanımız 31 Ekim’den itibaren aynen bu altı ay boyunca, nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve bütün ülke turizmine, aynı şekilde hizmet sunmaya devam edecek” dedi.

Expo’dan geriye kalan izlenimler!

Expo Real 2016’da Cushman & Wakefield olarak yerimizi aldık. Dünyanın her tarafından toplam 157 katılımcı ile iştirak ettiğimiz Expo’da bu yıl yine 1.250’den fazla müşterimizle birebir görüşmeler gerçekleştirdik

Yeni inşaat projeleri CNR Emlak 2016'da tanıtılacak!

Gayrimenkul sektörünün aktörleri, 17-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “Emlak 2016 – 4.Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı” ve fuar kapsamında gerçekleştirilecek “CNR İstanbul Gayrimenkul Zirvesi” ile CNR EXPO’da buluşuyor.

Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı başladı!

AIPH Yeşil Şehir Komitesi Başkanı Tambayong: EXPO'lar yeşil şehirler konusunda güzel bir platform oluyor. Bunu EXPO 2016 Antalya'nın desteğiyle başarabilir, sinerjilerimizi birleştirebilirsek çok daha güzelini yapabiliriz" dedi.

EXPO 2016 Antalya'da son durum!

EXPO 2016 Antalya’nın 6 aylık süresinin ekim ayında biteceğinin anımsatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Darbe girişimi, Rusya krizi ve terör olayları hepsi etkiledi” dedi.

expo 2016 Haberi

expo 2016

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "EXPO 2016 Antalya sergi alanının açıldıktan sonraki ilk dört gününde 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor. Halkın ziyaretini artırması konusundaki çalışmalarımız, çabalarımız devam ediyor." dedi.


Antalya'da temaslarını sürdüren Bakan Çelik, "EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı"na katıldı.


Çelik, burada yaptığı konuşmada, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, EXPO 2016 Antalya'nın açılışını gerçekleştirdiklerini anımsattı.


EXPO 2016 Antalya'ya 22 Nisan tarihine kadar başvurmasına rağmen, aralarında Almanya'nın da bulunduğu birkaç ülkenin bahçelerini tamamlama çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çelik, Mayıs ayının sonunda bu çalışmaların da sona ereceğini ifade etti. 


Bakan Çelik, "Sergi alanının açıldıktan sonraki ilk dört gününde 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor....