29 / 03 / 2024

Eymir Gölü yapılaşması

Eymir Gölü yapılaşması

Eymir Gölü'nda yapılanma tehlikesi sürüyor. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ODTÜ’ye özel plan değişikliği yaptığını ve Eymir’i yapılaşmaya açtığını belirtti.

Eymir Gölü yapılaşma riski altında!

Eymir Gölü yapılaşma riski altında. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ arazisine yönelik yeni bir koruma amaçlı imar planının ortaya çıktığını duyurdu.

Mavi Göl Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Göl Yapı İnşaat Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurhan Çetin tarafından kuruldu.

İzmir'deki binalara güvenlik karnesi geliyor!

İzmir'de depremsellik araştırması yapılması ve zemin davranış modelinin çıkartılması amacıyla kara ve denizde çalışmalara start verildi. Tunç Soyer, “Şehrin gelecek yüzyıl içerisinde nasıl yapılaşması gerektiği belirleyeceğiz” diye konuştu.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Ercan Aksoy: Yapılaşma faylara göre yapılmalı!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, fayların yerine, deprem üretme potansiyellerine göre yapılaşma ve yerleşme alanları yapılması gerektiğini söyledi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Mg Gül Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mg Gül Yapı Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gül tarafından kuruldu.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Mümtaz Şenel:Yapılaşma Salda Gölü’nün sonu olur!

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'ne olası bir yapılaşmanın bölgeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Murat Kurum: Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Sakarya Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. 

Salda Gölü yapılaşma olmadan korunacak!

Salda Gölü'nde yapılaşmanın önüne geçmek için Özel Çevre Koruma alanı gölün tüm çevresini kapsayacak şekilde 29 bin 500 hektara çıkarıldı.  

Murat Kurum: Salda Gölü'nün çevresinde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz." dedi...

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

Eymir Gölü yapılaşması Haberi

Eymir Gölü yapılaşması

Candan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğini eleştirerek, dava açılacağını açıkladı. Candan, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğini eleştirerek, dava açılacağını açıkladı. Candan, “ODTÜ’de planın arkasında planları var” diyerek tepkisini dile getirdi. Candan şöyle devam etti: 

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkan planlar, sessiz sedasız askıya çıktı. Bu da ODTÜ planın arkasında gizli kapaklı planlar olduğuna işaret ediyor. 20 Mayıs 2014 tarihinde onaylanan plan bir ay askıda kaldı. Plana dava açacağız." 

Bu yeni plan değişikliği ile Eymir Gölü'nün yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Candan, “Eymir Gölü'nün bir bölümü 2.Derece doğal sit alanı haline geldi.Gölün kenarında turizm yatırım ve işletme belgeli turistik tesisler yapılacak. Plan notlarına göre yapılacak her türlü projelendirme ve ruhsatlandırma...