16 / 04 / 2024

fabrikalar depreme hazır mı

fabrikalar depreme hazır mı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, depreme hiç kimsenin hazır olmadığını, sanayinin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlanması için 7 maddelik önerilerini sıraladı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlıklı olması için 7 maddelik önerisini sosyal medya hesabından paylaşarak bir isyan çağrısı yaptı.

İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

Kahramanmaraş merkezli depremler iş yerlerinin de tıpkı yerleşim binaları gibi depreme hazır olmadığını ortaya koydu. Peki iş yerlerinde depreme karşı hangi önlemler alınmalı? İşte uzmanından cevaplar.

İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Naki Bakır, bugünkü köşesinde beklenen büyük İstanbul depremini ve İstanbul'daki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul depreme tam manasıyla hazır değil! Kentsel dönüşüm yeni seçeneklerle hızlandırılmalı!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, İstanbul'un tam manasıyla depreme hazır olmadığına ve binaların kentsel dönüşüm sürecine girmesi için insanlara seçenek üretmek gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

fabrikalar depreme hazır mı Haberi

fabrikalar depreme hazır mı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, depreme hiç kimsenin hazır olmadığını, sanayinin de bunlardan bir tanesi olduğunu belirterek, "Depremle ilgili öz eleştirimizi yapmak, yapabileceklerimizi öne çıkarmak adına İSO olarak, sorumluluğu güçlü bir şekilde almaya kararlıyız. İstanbul'daki tüm sanayi firmalarının hakikaten samimi ve sağlıklı bir check-up'ının yapılması gerek. Bu check-up neticesinde uygun olmayan firmaların da çok hızlı bir şekilde dönüşümlerinin yapılması lazım. Her sektörün kendi öz eleştirisini en sağlıklı şekilde yapması gerek. Bu konuda artık üç maymunu oynama dönemimiz bitti." söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bahçıvan, İstanbul sanayisinin dönüşümü konusunda bir metodoloji belirleyeceklerini de belirtti.

İSO'nun geleneksel Anadolu illeri ziyaretleri kapsamında İstanbullu sanayiciler, bölge iş insanları ile tanışmak, Türkiye ekonomisinin geleceği için yapılabilecek iş birliklerini istişare etmek ve Barış...