20 / 04 / 2024

faiz düşüşü talebi

faiz düşüşü talebi

Dün Sabri Ateş'in görüşlerini yayınlamıştık. Bugün de yardımcısı Nizamettin Aşa'nın görüşlerini yayınlıyoruz. Aşa fiyatların Eylül'de patlayacağını söylüyor.

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi...

Amerika'da 24 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste dördüncü haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz düşüşünü sürdürdüğü kaydedildi. İşte haberin ayrtıntıları...

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

İkinci el fiyatlarda yüzde 20’lik düşüş yaşandı!

Devletin aldığı tedbirler otomobil fiyatlarındaki artış yavaş yavaş düşmeye başladı. İkinci el otomobillerde görülen yüzde 20'lik fiyat düşüşü talebi artırdı. Ancak lüks araçların kredilere ulaşamama durumu vatandaşların orta sınıf araçlara olan ilgisini daha da artırdı.

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Mehmet Şimşek sonrası beklentiler değişti! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek ile beraber faiz, döviz kurları, enflasyon, KKM gibi konularda nasıl adımlar atılacağı ve piyasaların gelecekteki olası seyri merak edilmekte. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, akıllardaki tüm sorulara ilişkin detaylı yorumlarını açıkladı.

Avrupa ve ABD’de işten çıkarmalar dalga dalga büyüyor!

Avrupa'da, son 30 yılın en yüksek enflasyon ve faiz dönemi yaşanırken pek çok şirket çalışan sayısında azalmaya gittiğini ya da yeni alımlara ara verdiğini duyurmaya başladı.

Ekonomi dehası Selçuk Geçer elinde 1 doları bile olanı uyardı! Tarih verdi.. rekor üstüne rekor kırılacak

Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar, 19 TL sınırını geçti. Yatırımcıların dolar üzerinde ne yapmaları gerektiği ise ekonomistlerin yönlendirmeleriyle şekilleniyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'de dolarda yaşanan son gelişmeleri vatandaşı uyararak yaptı.

Dünyaca ünlü bankadan dolar alacaklara müjdeli haberi verdi! Peş peşe açıklanan tarihlere dikkat!

Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık faiz düşürme kararından sonra hareketlenen dolar yükselişine devam ediyor. Ünlü ekonomist, elinde doları olanların dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Dolar o tarihte 15 liraya düşebilir.

İslam Memiş, doları olanı uyardı! Köprüden önce son çıkış!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz düşürme kararının ardından Piyasalar Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş, elinde doları olanları uyardı. Memiş, 'Bu son çıkış' diyerek seslendi.

Gram altının düşüş nedeni resmen belli oldu! Elinde altın olanlar harekete geçsin

Altın, Fed'in 25 baz puanlık faiz artış kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz döngüsünde yavaşlanacağına dair yorumları sonrası değer kazanırken gram altında yeni rekor görülmüştü. Bu sabah saatlerinde ise gram altında sert düşüşler yaşandı.

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

faiz düşüşü talebi Haberi

faiz düşüşü talebi

İstanbul Umum Emlak Komisyoncular Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa , "Piyasada faizler düştüğü zaman talep oluşuyor. İnsanlar `faiz düşmüşken ev alalım' diyor. Şuanda piyasada satan çok , alıcı az. Biz, parası olan alsın diyoruz. Seçim belirsizliği bitti, önümüzdeki dönemde bu fiyatlara nitelikli konut bulunmaz. " dedi.

Aylardır seçim sonuçlarına odaklanan piyasalar , sandıktan yine tek parti iktidarı çıkmasını heyecanla karşıladı. Emlakçılar " Bu seçim sonuçlarıyla, bir yıldır süren durgunluk aşılır, Ağustos'un ikinci yarısı en geç Eylül'de emlak piyasasında patlama olabilir. " derken, İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Yardımcısı Nizamettin Aşa ise 1-2 ay içinde sınırlı hareket olabileceğini, asıl hareketlenmenin 2008'e kalacağını savunuyor.