18 / 04 / 2024

faiz kararı

faiz kararı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Faiz kararı doları etkileyecek mi? Dolar/TL kuru nasıl hareket edecek?

Merkez Bankası 20 Ekim 2022 Perşembe günü Ekim ayı toplantısını yaparak faiz kararını açıklayacak. Beklentiler faizin 100 baz puan daha indirilmesi yönünde. Peki bu indirim kararı dolar kuru üzerinde etkili olacak mı? Piyasadaki beklenti ne? İşte yanıtlar...

Korkutan senaryo! Piyasalarda dolar kıtlığı mı yaşanacak?

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ilgi ilgili değerlendirmede bulunan ekonomi yazarı Remzi Özdemir en karamsar senaryoyu çizdi. Özdemir'e göre Türkiye enerji ithalatını ödeyemez hale gelecek ve 1 sente muhtaç olacak.  

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?

Fed'in faiz kararı ile Amerikan doları diğer para birimleri karşısında daha da güçlenirken, yatırımcıların gözü kulağı Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararında. Merkez Bankası faizi yatayda mı tutacak? yeni bir sürpriz mi yapacak? İşte tahminler...

Fed merakla beklenen kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların dört gözle beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, federal fonlama faizini 75 baz puan artışla yüzde 3-3,25 aralığına yükseltti.

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.

Piyasalar şokta! Merkez Bankası herkesi ters köşe yaptı!

Sabah Gazetesi ekonomi yazarlarından Nurullah Gür, köşesindeki bugün tarihli yazısında, Merkez Bankası'nın politika faizini indirme kararını ve bunun piyasalara tesirini değerlendirdi.

Doların sadece 5 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Hemen bakıp dövizciye koşun

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası'nın faizi sabit tutma kararının ardından doların 18 TL üzerine çıkması bekleniyor. 5 gün sonra ise doların geleceği seviye açıklandı. İşte o seviye.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası faiz kararı ve toplantısı bekleniyor. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı için gözler toplantıya çevrildi. Faiz artırımı olup olmayacağı ise merak konusu.

Herkes yarını bekliyor! Tüm detaylar belli olacak: Altın, dolar, faiz, enflasyon...

ABD'de geçen hafta beklentilerin üzerinde artan tarım dışı istihdam verisi Fed'in eylülden itibaren faiz artırımlarında yavaşlayacağı beklentisini zorlaştırdı. Piyasanın odağında ise yarın duyuracak.

Piyasalar çarşamba gününe kilitlendi! Dolar, altın, enflasyon...

Dolar/TL kuru yıl içi zirvelerinde hareket ederken, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Temmuz 2022 enflasyon verisi merak ediliyor. Enflasyon rakamlarının yüzde 80’in üzerinde gelerek on yılların rekorunu kırması beklenmekte.

Altın haftayı böyle kapattı! Gelecek hafta Altın’a ne olacak?

Hep çok merak edilen altın fiyatları geçtiğimiz haftadan bu yana yükselişe geçti. Hafta sonunun ilk gününde, Cumartesi altın fiyatlarının nasıl yön izleyeceği yatırımcı ve pek çok tarafın gündeminde.

11 yıl sonra bir ilk! Dünyayı yakından ilgilendiren flaş karar

Avrupa Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde yüzde 0,5'e yükseltti. Mevduat faizi de 50 paz puan artışla sıfıra düştü. Banka böylece faizde 11 yıl sonra yukarı yönlü adım geldi.

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Olursa zamlar peş peşe gelir

Dolar endeksinin 20 yılın zirvesinden gerilemesine karşın yurt içinde dolar/TL kuru yılın en yüksek seviyelerinde hareket ediyor. Fransız dev banka SocGen’den dolar/TL kuru için kritik bir tahmin geldi. Banka dolar/TL kurunun yıl sonunda 22 liraya ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Uzmanlar tek bir tahminde birleşiyor

Merkez Bankası, 2022 yılının 7. faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te duyuracak. Anketlere göre, faizin yüzde 14'te sabit bırakılacağı tahmin edilmekte. İşte TCMB ve Foreks'in anketlerine katılan ekonomistlerin tahmini...

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda piyasaların gözü Merkez Bankası'na çevrildi. Peki, Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur? İşte detaylar...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

faiz kararı Haberi

faiz kararı

Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman belli olacak? Para Politikası Kurulu’nun yapacağı toplantının ardından açıklanacak faiz kararı, döviz kurlarını ve altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Peki; 2022 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman belli oluyor? İşte ayrıntılar…

EKİM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Merkez Bankası faiz kararı 20 Ekim 2022 Perşembe günü saat 14:00’te duyurulacak.

FAİZ BEKLENTİLERİ YÜZDE KAÇ?
Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12,83 iken, bu anket döneminde yüzde 11,25 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde yüzde 13,00 iken, bu anket döneminde yüzde 11,22 olarak gerçekleşti.

Katılımcıların cari yıl...