25 / 04 / 2024

faiz ne zaman düşecek

faiz ne zaman düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda önemli mesajlar verdi...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalarda gözler Ekim ayı Fed faiz kararına çevrildi. Özellikle altın, dolar, kripto para yatırımcıları ekimde FED'in faiz artırıp artırmayacağını merak ediyor. Peki 2023 Ekim Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz beklentisi ne yönde?

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu her ay belirlenen tarihlerde toplanıyor. Peki Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım start aldı. Peki, Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? İşte detaylar...

2023 Temmuz Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur? İşte 2023 Temmuz Fed faiz kararı...

Piyasalar heyecanla ABD Merkez Bakası (Fed) faiz kararını bekliyor. Küresel piyasaların gözü Temmuz ayındaki faiz kararında. Peki 2023 Temmuz Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz kararı ne olur?

TCMB faiz kararı beklentisi ne? Merkez Bankası Temmuz 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta belli olacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararının ne olacağı ve ne zaman açıklanacağı gündemde yer almaya başladı. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Gözler Merkez Bankası faiz kararında! TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Piyasaların gözü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararında. Peki, Merkez Bankası faiz karanı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

faiz ne zaman düşecek Haberi

faiz ne zaman düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı basın mensuplarının sorularını yantladı. Reuters'ın haberine göre; "Faiz bize zarar veriyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düşüncesini en yakınındakilerin bir çoğunun da paylaşmadığına dikkat çekerek yüksek faizi tartışarak çözebileceklerine inandığını da söyledi.

"Türkiye'nin çok dikkatli bir şekilde (yüksek faiz politikasından) bir dönüş yapması gerekli" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ben Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ifadesine katılıyorum. Ama şunu çok açık net söyleyim tabi faiz politikalarına hele hele yüksek faiz politikasına karşıyım. Yüksek faiz politikalarına karşı olmamın en önemli sebebi şudur: Yüksek enflasyonun bana göre en önemli sebebi yüksek faizdir.

Yüksek faiz eğer aşağıya çekilmezse enflasyon da kesinle aşağı düşmeyecektir" dedi ve ekledi: "Benim tezim şudur: Enflasyonla faiz doğru orantılıdır.

Faizi aşağı çekerseniz enflasyon aşağı düşer. Faizi yükseltirseniz enflasyon da yükselir....