20 / 04 / 2024

faizler düşecek mi

faizler düşecek mi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Allah'ın izniyle 2020'ye girerken tek haneli faizleri kamu bankalarımız piyasalarımıza başlatıyor. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Konutta çifte yönlü fırsat!

Faizlerin oturacağı önümüzdeki bir kaç ay iki önemli fırsat sunuyor. Fırsatların biri düşen ve oturan faiz oranları üzerinden kredi kullanmak. Özellikle de konut kredisinde. Fırsatın diğer ucu ise konut fiyatlarının yaklaşık üç yıldır reel anlamda gerilemesinde. Yani kredi de ucuz konut da...

Evde kredi rekabeti faizi aşağı çekecek!

Konut alımı için ciddi bir talep birikirken, yüzde 1.10 seviyesi altında faiz sunan özel bankaların sayısı da çeşitlendi. Bu rekabet, yakın dönemde özel bankalarda yüzde 1’in altında konut kredisi faizlerinin sinyalini veriyor

Konut kredisinde faiz indirimi sürecek mi?

Kamu bankaları öncülüğünde konut kredi faizleri yüzde 1'in altına düştü. Mevduat faizleri de düşünce ev almanın cazibesi arttı. Peki faiz indirimi devam edecek mi

Faizlerin düşmesi yatırım amaçlı konut alıcılarını harekete geçirecek!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Merkez Bankası faiz oranlarını düşürerek bir meşalenin kıvılcımını çaktı. Gayrimenkul ve diğer sektörlerin üzerine düşen görev de Merkez Bankasının çaktığı kıvılcımı meşaleye döndürmektir" dedi

Berat Albayrak: Faizlerde düşüş devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Faizler daha düşecek mi, daha yeni başladı. İyi, çok iyi ama yeterli değil" dedi...

Mehmet Emin Özcan: Faizler düşüyor!

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, "Faizlerin artması bankaların karlarını olumsuz etkiler. Bugün itibarıyla Allah'a şükür hayat normale döndü. Bugün makroekonomik göstergeler Türkiye'nin iyi yolda olduğunu gösteriyor. Enflasyon oranı geri geliyor, faizler düşüyor" dedi...

Binali Yıldırım: Faizlerdeki anormallikler geçecek!

17. MÜSİAD EXPO'nun açılış yemeğinde konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, "Bu yıl döviz kurunda, faizlerde ve göstergelerde bazı anormallikler var. Ama bunlar geçecek. Bunların sebeplerini biliyoruz. Nasıl çözüleceği konusunda fikrimiz var." dedi...

Binali Yıldırım: Faizleri aşağıya indireceğiz!

Anadolu Ajansı Editör Masası Özel'e konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, "Faizleri aşağıya indirmek, enflasyonu aşağıya çekmek ana önceliklerin başında geliyor." dedi..

Konut yatırımı yapılmalı mı, yapılmamalı mı?

Konut kredisi faiz oranları son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Konut alıcısı da satıcısı da faizlerden şikayetçi. İşte güncel konut kredisi faiz oranları...

Konut yatırımcısını yüksek faiz vurdu!

Şu an konut satışlarının sadece ihtiyaca yönelik olduğunu söyleyen Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yatırımcıların yüksek faizler nedeniyle beklemede olduğunu belirtti.

Büyüme için faizler düşmeli, yatırımları önü açılmalı!

ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın, “Ekonomimizi şahlandırmak için devletiyle, özel sektörüyle daha fazla çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz, Türkiye’yi küresel lider yapma hedefinden dönüş yok” dedi.

Faizlerin düşmesi konut satışını rekor seviyeye çıkaracak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, faizlerin düşürülmesiyle konut satışlarının rekor seviyeye çıkabileceğini belirtti. Tellioğlu ayrıca "Müteahhitlik hizmet yasasının çıkartılması gerekir" dedi.

Faizler büyük ivmeyle inecek!

Faizler büyük ivmeyle inecek. Davos’a 4 bakanla giden Başbakan Ahmet Davutoğlu “ Faizlerin önümüzdeki haftalarda, aylarda daha büyük ivmeyle aşağı yöneleceğine dair inancımız var” dedi.

Faizlerin düşmesini arzu ederiz!

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu rakamlar (güncel faiz oranları) iyi mi derseniz daha da düşmesini arzu ederiz. Daha da düşük nominal faiz, reel faiz ekonomimiz açısından önemlidir" dedi.

Benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? 2024'e Brent petrol damgası! 

Benzin ve mazot fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petrol, uzun süredir 80 dolar bandının üzerinde seyrediyor. Peki benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? Uzman isim tek tek açıkladı...

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru

2 Şubat 2024 dolar kuru bugün güne yükselişle başladı. Güne yüzde 0,49 yükselişle başlayan dolar kuru dün 30,33 liradan işlem gördü. Dolar bugün ne kadar? Dolar ne kadar olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 2 Şubat 2024 dolar kuru.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Dolar 29 TL sınırında! Dolar kuru yükselecek mi, düşecek mi?

Dün 28,86 TL ile güne başlayan dolar/TL kuru bugün de milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Peki 1 dolar bugün kaç lira? Dolar kaç TL? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Emekli maaşları düşecek mi, yükselecek mi? Cumhurbaşkanlığı 2024 Programı'nda açıklandı! Emekliler dikkat! 

Cumhurbaşkanlığı 2024 Programı'nda emekli maaşları ile ilgilİ önemli bir düzenlemeye de yer verildi. Peki emekli maaşları düşecek mi yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 88,26 dolara yükselirken varil fiyatı, günü 85,82 dolar seviyesinde tamamladı. Peki bugün brent petrol en kadar? Brent petrol yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı.

faizler düşecek mi Haberi

faizler düşecek mi

"Kayseri İş Dünyası Buluşması" kapsamında Ticaret Odası'nda iş insanlarıyla buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 1,5 yılda çok çetin süreçten geçtiklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tarihin en büyük ekonomik saldırılarına maruz kaldıkları bu süreçte hep birlikte çok güçlü bir direnç ortaya koyup geride bıraktıklarını sözleyen Albayrak, "Türkiye'nin potansiyeline güvenenlerin kazandığı, felaket senaryoları ile ülkemizi, milletimizi korkutmaya çalışanların hüsrana uğradığı bir dönem oldu. Türkiye sendelesin, yoluna devam edemesin diye ümitle bekleyen çok kesim var. Bunlar üzüldü; üreticisine, sanayicisine, yatırımcısına, Kayseri'ye güvenen kazandı. Allah'ın izniyle bundan sonra da ülkesine, milletine, ülkesinin insan kaynağına, yatırımcısına inananlar kazanmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

2019'un sonuna geldiklerinde güncel verilerin, öncü göstergelerin, ekonomideki normalleşmenin güçlü bir şekilde sürdüğünü anlatan Albayrak,...