19 / 04 / 2024

faizler düşecekmi

faizler düşecekmi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, " Stratejimiz, ani ve yapabileceğimizin azamisini baştan yapıp daha sonra şartlar iyileşirse adım adım faizleri indirmek " dedi...

Palandöken: Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkarlar rahatlayacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ( TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır ” dedi...

Cevdet Yılmaz: Faizlerin düşmesinden yanayız!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Bakan Yılmaz, "Biz genel politika olarak faizlerin düşmesinden yanayız. Bunun da güven ve istikrar ortamında sağlanabileceğini biliyoruz" dedi...

Çin'de konut kredilerinin ödenmesi için faizler düşürüldü! 

Çin'de ipotek faizleri için önemli bir gösterge olan beş yıllık kredi faiz oranı peş peşe yedi ay sabit kaldıktan sonra geçen hafta beklenenden fazla 25 baz puan düşerek yüzde 3,95 seviyesine geldi.

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Uzmanlardan ‘altın’ tavsiye: Altındaki düşüşler alım fırsatı, kaçırmayın!

Piyasalarda borsadaki yükseliş trendinin kalıcılığının yabancı girişine bağlı olduğu görüşü ağır basarken, ABD’de yükselen faizler altını baskılamaya devam ediyor. Uzmanlar altındaki düşüşü yatırımcılar açısından ‘alım fırsatı’ olarak değerlendiriyor.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Dünyaya ekonomi hakkında flaş uyarı. Uzun süre yüksek kalacak

Dünya ekonomisine faizler hakkında flaş bir uyarı yapıldı. Ekonomi ile ilgilenen herkesin bilmesi gerekiyor.

Mevduat faizlerinde düşüş trendinin sonuna gelindi! Faizler yeniden yükselişe geçecek!

Mevduat faizleri son 1.5 ay içerisinde 15 puanın üzerinde gerileyerek yüzde 28’lerin altına indi. Uzmanlar, faiz oranlarındaki düşüş trendinin artık sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde yeniden yükselişe geçeceğini ileri sürüyor.

Dünyaca ünlü banka: ‘Türkiye’de faizler artacak’

Birleşik Krallık merkezli dünyaca ünlü banka Barclays, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminin yeni dönemde faizleri 2023 sonuna kadar yüzde 36 seviyelerine çıkarabileceğini öngördüğünü ifade etti.

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

Yapısını güçlendirmek isteyene müjde geldi! Öyle bir destek geliyor ki, faizler iniyor, vadeler uzuyor!

Evini ya da binasını güçlendirmek isteyen vatandaşa iyi haber geldi. Buna göre güçlendirme ve kentsel dönüşüm kredisinde limitler artırılırken, faizler aşağı çekiliyor ve vadeler de uzatılıyor. İşte detaylar…

Enflasyon yüksek, faizler düşük! Yatırımcı parasını nereye yatırsın? En fazla hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bir yandan yüksek enflasyon bir yandan gerileyen faiz oranları yatırımcıları kara kara düşündürüyor. Geçen yılki performanslara baktığımız zaman bazı yatırım araçlarının reel getiri sağlamak bir yana enflasyonun oldukça gerisinde kazanç sağladığı dikkati çekiyor.

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, mevduat faizlerinde son günlerde görülen yükseliş eğilimi ile ilgili olarak "Mevduat tarafında faizler yüzde 25'lere gidiyor. O tarafta mudiyi kaçırmak istemiyoruz" dedi ve kurumsal ticari firmalar için krediye erişimin de zorlaştığını vurguladı.

faizler düşecekmi Haberi

faizler düşecekmi


TCMB Başkanı Başçı, "Stratejimiz, ani ve yapabileceğimizin azamisini baştan yapıp daha sonra şartlar iyileşirse adım adım faizleri indirmek" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Dünya gazetesi tarafından Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen "Para Politikaları" toplantısında yaptığı konuşmada, faiz indirimleri konusunda Merkez Bankası olarak izlenen stratejinin daha önce Avro bölgesi borç krizinde de uygulandığını söyledi.


Başçı, şunları kaydetti:


"Banka olarak stratejimiz, adım adım faiz artırımları yapıp ondan sonra durumu izleyip adım adım faiz indirimleri yapmaktansa, ani ve yapabileceğimizin azamisini baştan yapıp daha sonra şartlar iyileşirse adım adım faizleri indirmek. Bu strateji geçmiş dönemde Türkiye'de çalıştı. Özellikle Avro bölgesi borç krizi döneminde bu faydalı oldu ve mevcut dış belirsizlikler de göz önüne alındığında daha yararlı bir yaklaşım...