25 / 04 / 2024

faizlerde yasal altyapı

faizlerde yasal altyapı

Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Yücel Ersöz, geçen yıl Mayıs ayında finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalar sonucunda faizlerin artmasının olumsuz etkisinin gayrimenkul sektörüne yansıdığını söyledi.

Mustafa Elitaş'tan faizsiz konut şirketlerine uyarı!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme vaadiyle son dönemde hızla artan tasarruf finansman şirketlerine yasal altyapı sağlayacak kanun teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda aynen onaylandı. Komisyonda şirket sahipleri görüşlerini paylaştı.

Trabzon Yatırım Adası'nın ihalesi 17 Eylül'de!

Türkiye’nin 5’inci endüstri bölgesi olacak Trabzon Yatırım Adası'nın yasal altyapısı tamamlandı. Trabzon-Arsin’de dolgu alan üzerinde kurulacak projenin ihalesi 17 Eylül’de gerçekleşecek.

İstanbul Finans Merkezi tamamlanacak!

Ekonomide kesintisiz icraat dönemi başlıyor. İstanbul Finans Merkezi'nin fiziki tamamlanma süreci; işin teknik, hukuki, yasal altyapısıyla ilgili adımlar atılacak.

İFM yasal altyapı ve teşvikleri bekliyor!

İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin ekonomiye yıllık 20 milyar Euro katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Projeye hala yasal altyapının gelmemiş olması 2020 hedefini zorlaştırıyor.

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme kayıyor!

İMSAD Başkanı Hinginar: "Kentsel dönüşüm, yasal altyapısı tamamlanmadan devam ettirilirse, daha çok rantsal dönüşüm olarak adlandırdığımız şekle dönüşmekte" şeklinde konuştu.

Sincan'da FETÖ sanıklarının yargılanacağı duruşma salonu inşa ediliyor!

TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen tasarıdaki, "FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan sanıkların, Sincan'da yapımı devam eden duruşma salonunda yargılanabilmesine yasal altyapı imkanı sağlayan" madde kabul edildi.

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'a ilişkin "torba kanun" tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

ESBAŞ'ın 600 dönümlük genişleme talebi kabul edildi!

Ege Serbest Bölgesi'nin 600 dönümlük genişleme talebinin yasal altyapısı hazırlanırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı protokol töreni yarın yapılacak.

Mücella Tarhan ev turizmindeki vergi kaybına dikkat çekti!

TÜRSAB Ev Komitesi Başkanı Tarhan: "Türkiye'de bilmediğimiz 200 bin evde yaklaşık 13 milyon kişi her yıl hizmet alıyor. Yasal altyapı olmadığı için kiraya verilen bu konutlardan ciddi bir vergi kaybı yaşanıyor"

Mücella Tarhan: Ev turizmi pazarında vergi kaybı yaşanıyor!

TÜRSAB Ev Komitesi Başkanı Tarhan: "Türkiye'de bilmediğimiz 200 bin evde yaklaşık 13 milyon kişi her yıl hizmet alıyor. Yasal altyapı olmadığı için kiraya verilen bu konutlardan ciddi bir vergi kaybı yaşanıyor"

Ev turizmi yasal altyapı bekliyor!

TUYED ile birlikte son dönemlerin önemli tartışma konuları arasında yer alan “Ev Turizmi”ni masaya yatırdı. Tarafları ile birlikte son zamanların önemli tartışma konularından “Ev Turizmi”ni masaya yatırdı...

Nükleer enerjide teknik ve mevzuat altyapı çalışmaları tamamlandı!

Konuyla ilgili olarak Bakan Taner Yıldız tarafından yapılan açıklamada, bu çalışma sayesinde nükleer enerjinin teknik ve yasal altyapısı, çevresel etkileri, yerel sanayinin katılımı gibi konularda Türkiye'ye önemli katkı sağlanacağı kaydedildi...

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği!

Altyapı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 29 Ocak 2009 Perşembe günü ve 27125 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan yasal hükümler...

faizlerde yasal altyapı Haberi

faizlerde yasal altyapı

Son bir kaç yıldır Türkiye'de emlak fiyatlarının hızla yükselmesinin ardındaki en önemli etkenin banka kredilerinin çok daha uzun vadelere yayılabilmesi ve faizlerin düşmesi olduğunu belirten Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Yücel Ersöz, geçen yıl Mayıs ayında finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalar sonucunda faizlerin artmasının olumsuz etkisinin gayrimenkul sektörüne yansıdığını söyledi. Ersöz, önümüzdeki dönemde faizlerin seyrinin gayrimenkul fiyatlarındaki trendin belirleyicisi olacağını ifade etti.

2007 yılının çifte seçim yılı olması ile ekonomik ve politik belirsizliklerin sektörün yılın ilk yarısında genelde yatay bir seyir izlemesine neden olduğuna işaret eden Ersöz, “Ancak şu anda tüm belirsizlikler ortadan kalktı. Merkez Bankası'nın olası faiz indirimi sıkça konuşulan bir konu. Tahminim, 2008 yılının başından itibaren faizlerin düşme eğilimine...