26 / 04 / 2024

faruk özlü OSB projeleri

faruk özlü OSB projeleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, organize sanayi bölgelerinde teknik kolejler kurduracaklarını açıkladı.

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

İstanbul'daki OSB'lerde çarklar hızlı dönüyor!

Sanayinin önde gelen şehirlerinden İstanbul'da OSB'lere yapılan yatırımlar ve Kovid-19 sonrası gelen talep patlaması enerji tüketimlerini de yükseltti. 15'i Kimyacılar OSB, 11'i İstanbul Tuzla Organize Sanayi'den, 14 tanesi de Anadolu OSB'den olmak üzere toplamda üç OSB'ye 40 yatırım gerçekleşti.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.

Düzce’nin en önemli 5 sorunu çözüme kavuştu!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı ve Bilim Sanayi Teknoloji eski Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce'nin 5 sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi. 

Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü, Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı oldu. Peki, Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Edirne Kavacık’ta OSB isyanı!

2016'da eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından onaylanan Edirne Uzunköprü Kavacık Köyü'nde yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi için bölge sakinleri harekete geçti. 

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

OSB'lerdeki araziler bedelsiz tahsis edilecek!

Başkent OSB'yi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "OSB'lerdeki arazilerin bedelsiz tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Sanayicilerimiz yatırımlarına devam etsin, en azından arsa konusunda sıkıntı çekmesin ki hızlıca ilerleyebilsin istiyoruz" dedi...

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin önü açılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Organize sanayi bölgesindeki doluluk oranı yüzde 40'ın altındaysa burada çok özel bir şey yapacağız yani bedelsiz arsatahsis etmenin önünü açacağız. Öyle yüzde 20, 30, 40 değil, tamamen bedelsiz olmasının önünü açacağız." diye açıklama yaptı. 

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Teknoparklara 711 milyon lira hibe desteği sağlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, teknoparklara 2004'ten bu yana 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandığını dile getirdi.

faruk özlü OSB projeleri Haberi

faruk özlü OSB projeleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bir süredir ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açılmış olan Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’na sanayicinin nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaya dönük yeni maddeler eklenecek.


Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunulma aşamasına gelen Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nı gelecek hafta gündemin uygun olması durumunda Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını anlatan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, pakete sanayicinin nitelikli elemen ihtiyacının karşılanmasına dönük yeni düzenlemelerin gireceğini açıkladı. Bu kapsamda YÖK ile görüşme yaptıklarını anlatan Özlü, hem üniversite hem de ortaöğretimde sanayicinin ihtiyacı olan insan kaynağının yetişmesini sağlayacaklarını söyledi.


TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Üniversitelerin mühendislik ve teknoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerin endüstrinin geliştiği yerlerde organize sanayi bölgelerinde, fabrikalarda belli sürelerle pratik yapması zorunlu hale...