25 / 04 / 2024

Faruk Özlü

Faruk Özlü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılında 102 yeni OSB projesinin yatırım programında olduğunu açıkladı.

Sanayi sitelerinin taşınmasında ilk adım atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "İlk etapta taşınacak 9 ildeki 10 sanayi sitesinin taşınma maliyeti 2 milyar 200 milyon lira. Taşınması öngörülen toplam 135 sanayi sitesinde 63 bin 467 iş yeri var. Bunların tahmini taşınma maliyeti 20 milyar lira" dedi.

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Bu yıl 7 OSB daha açılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Bu yıl içinde 7 OSB daha açılacak. 2017 yılı içinde açacağımız yeni OSB'ler, yurt genelinde 18 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

350. Ar-Ge merkezi belgesini Fibrobeton kazandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "350. Ar-Ge merkezi belgesini, Düzce'de faaliyet gösteren Fibrobeton Yapı Elemanları Sanayi İnşaat ve Ticaret AŞ firması almaya hak kazandı" dedi.

Faruk Özlü: Türkiye yatırım için doğru tercih!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Türkiye bu güçlü yapısıyla üretmek ve ürettiğinden para kazanmak için çok ciddi bir potansiyel taşımaktadır. Bu nedenle, Türkiye yatırım yapmak için doğru tercihtir." dedi.

Türkiye'den Filistin'e OSB!

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, "Filistin'le ilgili olarak organize sanayi kurulması yönünde çalışmamız var. İnşallah Filistin'de kurulacak bu organize sanayi bölgesinin temelini nisan, mayıs gibi atacağız" dedi.

Faruk Özlü: Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Bölgeyi en kısa sürede üretime hazır hale getireceğiz ve Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz" dedi.

Başkent OSB Mesleki Eğitim Merkezi açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 4. Sanayi Devrimi'nin iş gücü piyasası üzerinde çok ciddi etkileri olacağına işaret ederek, "Bu nedenle, bu süreci çok iyi kurgulamak ve gençlerimizi 4. Sanayi Devrimi'ne en iyi şekilde hazırlamak durumundayız." dedi.

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Faruk Özlü'den Japonlara Türkiye'ye yatırım çağrısı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Hitachi'nin Üst Yöneticisi Toshiaki Higashihara ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yatırım yapın dedim." ifadesini kullandı.

Türkiye mega projelerle büyüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Türkiye büyüyor. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Bunlar dünya çağında önemli eserler. Bunlar ekonomideki verilerin dışında Türkiye'nin büyüdüğünün göstergesidir" dedi.

Başkent ve Sincan OSB genişletilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 65. Hükümetin en büyük önceliğinin yatırımcıların, sanayicilerin önündeki engelleri kaldırmak olacağını söyledi.

Tesbihane 15. şubesini Düzce'de açtı!

Tesbihane Düzce’de şubesi düzenlenen törenle açıldı. Anadolu’dan gelen yoğun talebe kayıtsız kalmayan Tesbihane, Çiçek ve Ersoy ailesinin girişimleriyle 15. Şubesini Düzce’de mehter marşları eşliğiyle açtı.

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Faruk Özlü: Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir!

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada, "Yapmamız gereken depreme dayanıklı konutlar inşa etmektir" dedi.

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.

Düzce’nin en önemli 5 sorunu çözüme kavuştu!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı ve Bilim Sanayi Teknoloji eski Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce'nin 5 sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi. 

Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü, Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı oldu. Peki, Ak Parti Düzce Belediye Bakanı Adayı Faruk Özlü kimdir? Faruk Özlü, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Edirne Kavacık’ta OSB isyanı!

2016'da eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından onaylanan Edirne Uzunköprü Kavacık Köyü'nde yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi için bölge sakinleri harekete geçti. 

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin önü açılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Organize sanayi bölgesindeki doluluk oranı yüzde 40'ın altındaysa burada çok özel bir şey yapacağız yani bedelsiz arsatahsis etmenin önünü açacağız. Öyle yüzde 20, 30, 40 değil, tamamen bedelsiz olmasının önünü açacağız." diye açıklama yaptı. 

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Teknoparklara 711 milyon lira hibe desteği sağlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, teknoparklara 2004'ten bu yana 711 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandığını dile getirdi.

Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi açıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi'nin açılışına Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve protokol üyeleri de katıldı.

Balıkesir Teknokent'in temeli atıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de Teknokent ve S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin temelini attı.

Türkiye teknoparklarda rekora koşuyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada "Teknoparkların 2001'de kurulmaya başlanmasından beri bir yıl içinde en fazla 7 teknopark kurulmuşken, bu yılın 3 ayında 8 teknoparkla şimdiye kadarki en yüksek sayıya çok kısa sürede ulaşıldı" dedi.

Türkiye'deki teknopark sayısı 77'ye ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığı açıkladı.

Faruk Özlü Haberi

Faruk Özlü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Çevremizdeki istikrarsızlıklara, savaşlara, hain darbe girişimine ve ekonomimizi hedef alan spekülasyonlara rağmen iyi bir sınav verdik. ​Artık görülmüştür ki Türk ekonomisi maniple edilemez. ​Türk ekonomisi, bütün manipülasyonlara karşı çok sağlamdır, güçlüdür, dirençlidir. İçeriden ve dışarıdan gelecek, ekonomik veya diğer türden hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Biz işimize bakmaya, büyümeye ve düşman çatlatmaya devam edeceğiz." dedi.


Bakan Özlü, Çayırova ilçesindeki bir otelde düzenlenen OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Marmara Bölgesi'nin bütün ticari parametrelerde ve iktisadi faaliyet alanlarında Türkiye'nin en önde gelen, lokomotif bölgesi konumunda olduğunu söyledi.


Bölgenin Türkiye ekonomisindeki yerini anlatan Özlü, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB), ekonominin mutfağı olduğunu kaydetti.


Özlü, OSB'lerin, planlı kalkınmanın çok önemli bir ayağını oluşturduğunu dile getirerek, "Türk sanayisinin gelişmesi, modernize olması...